Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Καταγγέλλουν συνθήκες Μεσαίωνα στο νοσοκομείο Αγίου Νικολάου...

Το εξοντωτικό πρόγραμμα εργασίας, έχει φτάσει στα όρια το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου Αγίου Νικολάου οι εργαζόμενοι του οποίου το χαρακτηρίζουν παράνομο! Φαινόμενα, τα οποία δεν είναι τα μοναδικά στην Κρήτη, αφού και στο Ηράκλειο, υπάρχουν φωνές διαμαρτυρίας!

Εργαζόμενοι των νοσοκομείων του νησιού διαμαρτύρονται για τα ωράρια εργασίας, τα οποία σε συνδυασμό με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εργάζονται και την πίεση που δέχονται, τους έχουν οδηγήσει στην απόγνωση και την αγανάκτηση.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους αποτελεί το νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, με το Δ.Σ. του Συλλόγου εργαζομένων του Νοσοκομείου να αποστέλλει επιστολή στο Διοικητή του Νοσοκομείου, στο Διοικητή της ΥΠΕ αλλά και στην ΠΟΕΔΗΝ.

"Θα θέλαμε να εκφράσουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγωνία του συλλόγου εργαζομένων για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο πρόγραμμα υπηρεσίων του προσωπικού των μαγειρείων του Νοσοκομείου μας, λόγω της μεγάλης έλλειψης προσωπικού, συνέπεια αποχωρήσεων λόγω συνταξιοδότησης και μετακινήσεων.
Συγκεκριμένα 3 εργαζόμενες βρίσκονται ήδη σε διαδικασία συνταξιοδότησης και με μπαίνουν πλέον στο πρόγραμμα, ενώ ένας έχει μετακινηθεί σε άλλο Νοσοκομείο, και ένας επέστρεψε στο ΘΠΧΠ Λασιθίου από όπου είχε αποσπαστεί στο Νοσοκομείο μας.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι το προσωπικό των μαγειρείων από 12 άτομα να μειωθεί στα 7. Έτσι, για να βγει το πρόγραμμα και να μπορεί να γίνεται η παρασκευή των γευμάτων των ασθενών, οι 7 εργαζόμενοι που απέμειναν στα μαγειρεία αναγκάστηκαν να δουλέψουν κατά παράβαση της εργασιακής νομοθεσίας με μεγάλη περικοπή των ρεπό το μήνα Δεκέμβριο, παίρνοντας ολόκληρο το μήνα από 2 έως 4 ρεπό ημερήσιας ανάπαυσης ο καθένας, αντί των 8 τουλάχιστον που προβλέπονται.
Έτσι για το μήνα Δεκέμβριο σε κάθε εργαζόμενο στα μαγειρεία οφείλονται από 4 έως και 6 ρεπό, ενώ δεν δόθηκε και καμιά άδεια.

Καταλαβαίνετε ότι πρόκειται για εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, πέρα όσων ορίζει η εργασιακή νομοθεσία, και η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει ΑΜΕΣΑ και να μη συνεχιστεί το μήνα Ιανουάριο.
Παρακαλούμε για άμεσες ενέργειες από την πλευρά σας για να βρεθεί λύση και να ενισχυθεί το τμήμα των μαγειρείων, ώστε οι εργαζόμενοι να μπορούν να παίρνουν τα κανονικά τους ρεπό και τις κανονικές τους άδειες και να μην εργαστούν άλλο με αυτό το παράνομο και εξοντωτικό πρόγραμμα εργασίας", καταλήγει η επιστολή διαμαρτυρίας.
http://www.creteplus.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...