Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Εκατοντάδες Άγιοι Βασίληδες τρέχουν στα Χανιά για καλό σκοπό


Φόρεσε την κόκκινη στολή του, τοποθέτησε προσεκτικά τη μακριά λευκή γενειάδα του και πήρε στον ώμο τον τεράστιο σάκο του. Αυτή τη φορά, όμως, η αποστολή του ήταν διαφορετική: να τρέξει σε αγώνα δρόμου για να βοηθήσει παιδιά με προβλήματα υγείας.

Και δεν πρόκειται για έναν, αλλά για εκατοντάδες Άγιους Βασίληδες που θα φορέσουν τις στολές τους στις 21 Δεκεμβρίου για να συμμετάσχουν σε ένα διαφορετικό αγώνα δρόμου, το «Santa Run», που θα πραγματοποιηθεί και φέτος, στα Χανιά.

Οι επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, από όπου θα ξεκινήσουν τον αγώνα και στη συνέχεια αφού διανύσουν μια απόσταση 3,5 χιλιομέτρων, διαμέσου του εμπορικού και ιστορικού κέντρου της πόλης, θα καταλήξουν και πάλι στο ίδιο σημείο. Μετά τον τερματισμό θα διοργανωθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι με τα συγκροτήματα «Σιγανά Ποτάμια» και «Vanila Swing».

Η ιδέα του «Santa Run» ξεκίνησε από την Αγγλία και σήμερα πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου. Η ελληνική διοργάνωση στα Χανιά θα είναι περισσότερο μια παρωδία της αρχικής ιδέας. «Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν θα υπάρξουν. Οι δρομείς θα φορούν κουδουνάκια, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν θα προσφέρεται στους συμμετέχοντες νερό, αλλά μπύρα», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος των διοργανωτών, Τάσος Μαραγκουδάκης.

Η διοργάνωση πραγματοποιείται από τον σύλλογο μαζικού αθλητισμού «Chania Personal Training- ΚΟΤΙΝΟΣ» και το αθλητικό τμήμα του Συλλόγου στήριξης παιδιών με καρκίνο «Ορίζοντας».

Είναι η δεύτερη χρονιά που το «Santa Run» διοργανώνεται στα Χανιά. Πέρυσι οι αιτήσεις συμμετοχής των υποψήφιων Άγιων Βασίληδων ξεπέρασαν τις 800, ωστόσο λόγω περιορισμένου αριθμού στολών οι δρομείς ανήλθαν τελικά στους 400. Οι Άγιοι Βασίληδες χρωμάτισαν με την παρουσία τους όλη την πόλη, δίνοντας μια νότα… χριστουγεννιάτικου καρναβαλιού.

Στόχος της διοργάνωσης φέτος, όπως και πέρυσι, είναι η συγκέντρωση χρημάτων για την ενίσχυση παιδιών με προβλήματα υγείας.

Ο κάθε Άγιος Βασίλης θα καταβάλει για τη συμμετοχή του το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής καλύπτει τη στολή του Άγιου Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.

Τα έσοδα από τη συμμετοχή των δρομέων θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στο Κέντρο Ανοιχτής Περίθαλψης Παιδιών με Κινητικά Προβλήματα «ΕΛΕΠΑΠ», στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη», στο σύλλογο «Ορίζοντας» και στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας- Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΗΦΑΜΕΑ».

Δηλώσεις συμμετοχής στο 2ο «Santa Run» γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.santarunchania.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...