Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

Τίμησαν τον Παραολυμπιονίκη της Κρήτης

Το στάδιο στο οποίο προπονείται στις Μοίρες απέκτησε το δικό του όνομα και εκείνος νοιώθει την ίδια συγκίνηση με αυτή που ένοιωσε όταν ανέβηκε στο βάθρο των Παραολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου μερικούς μήνες πριν.

Ο Μανόλης Στεφανουδάκης, ανέβασε την ελληνική σημαία στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τη δύναμη της ψυχής και των χεριών του στους Αγώνες του Λονδίνου και η κοινωνία της Κρήτης συνεχίζει να τον τιμά.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση αλλά και σεμνότητα, όπως αρμόζει άλλωστε στο χαρακτήρα του Μ. Στεφανουδάκη, πραγματοποιήθηκαν χθες τα αποκαλυπτήρια της ονοματοδοσίας του Δημοτικού Σταδίου Μοιρών σε Στάδιο ''Μανόλη Στεφανουδάκη΄΄. Η απόφαση του Δήμου Φαιστού να δώσει το όνομα του σταδίου σε ένα αθλητή από την περιοχή που μας έκανε όλους υπερήφανους κατά τους πρόσφατους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου ήταν η ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης για τον Χάλκινο Παραολυμπιονίκη του Λονδίνου που είναι πρώτα από όλα νικητής στη ζωή και στη συνέχεια στον αθλητισμό.

Σε αυτή την τόσο σημαντική μέρα για το Μανόλη το παρόν στο στάδιο που ξεκίνησε να πραγματοποιεί τις προπονήσεις του έδωσαν πλήθος κόσμου με την οικογένεια του να βρίσκεται συνέχεια στο πλευρό του αλλά και συγχωριανούς του από το χωριό Γαλιά του Δήμου Φαιστού να σπεύδουν στο στάδιο από νωρίς.

Κατά το χαιρετισμό τους όλοι εξήραν το ήθος του Μανόλη και τον ευχαρίστησαν για μια ακόμη φορά για τις επιτυχίες που προσέφερε. Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης μέλη ότι συλλόγου ΑμΕΑ καθώς και άλλοι Παραολυμπιονίκες. Στη συνέχεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της νέας ονομασίας του σταδίου του Δήμου Φαιστού με τον κόσμο να ξεσπά σε χειροκροτήματα και τους συγγενείς και φίλους του Μανόλη να δείχνουν φανερά συγκινημένοι.

Από την πλευρά του ο Μανόλης Στεφανουδάκης ευχαρίστησε το Δήμο Φαιστού για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και υποσχέθηκε στο μέλλον ανάλογες επιτυχίες. Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένεια του που τον στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια καθώς και τον χορηγό του κ. Γενεράλη ο οποίος πίστεψε σε αυτόν από τη πρώτη στιγμή.

Η Δήμαρχος κ. Πετρακογιώργη τόνισε στη σύντομη ομιλία της ότι η περίπτωση του Μανόλη είναι παράδειγμα για τα νέα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό και αυτό είναι το μεγαλύτερο επίτευγμα που έχει μέχρι σήμερα πετύχει ο Μανόλης. Επισήμανε επίσης την στήριξη στα ΑμΕΑ με υποδομές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητα τους.

Παράδειγμα ζωής
Ο παραολυμπιονίκης στο ακόντιο με καταγωγή από τη Μεσαρά, ο άνθρωπος που έχασε το βηματισμό του από ατύχημα, δεν έχασε ποτέ την ελπίδα του και τη μαχητικότητα του και με τη δραστηριότητα του άνοιξε νέους δρόμους όχι μόνο για τους αθλούμενους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα αλλά γενικότερα για το δύσκολο κόσμο των Ατόμων με ειδικές ανάγκες και ιδιαίτερες ικανότητες.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...