Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Νάρκη στην αγορά φαρμάκων του Ηρακλείου

Εισήγηση βόμβα στον φαρμακευτικό σύλλογο Ηρακλείου βάζει σε νέες περιπέτειες χιλιάδες ασφαλισμένους στην πόλη και δίνει το σύνθημα νέου σκληρού κύκλου κινητοποιήσεων στην αγορά φαρμάκων. Ο φαρμακευτικός σύλλογος Ηρακλείου συνεδριάζει απόψε για να αποφασίσει τη στάση που θα ακολουθήσει, στον απόηχο της απόφασης του διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ατζέντα του οργάνου θα βρεθεί, πέρα από το 48ωρο λουκέτο τη Δευτέρα και την Τρίτη, η νέα επ αόριστον διακοπή στην πίστωση των φαρμάκων.

Η πέτρα του σκανδάλου αυτή τη φορά, δεν είναι μονάχα οι καθυστερήσεις στην καταβολή των οφειλών του ΕΟΠΥΥ προς τον κλάδο, αλλά και η νέα ρύθμιση του υπουργείου περί αναδρομικού από την 1η Ιανουαρίου 2012 rebate (έκπτωση), ύψους 5% για τα φάρμακα υψηλού κόστους.

Χιλιάδες ασφαλισμένοι της πόλης που βρέθηκαν στη δίνη των κινητοποιήσεων των φαρμακοποιών για 1,5 μήνα, περιμένουν με κομένη την ανάσα τις εξελίξεις για το αν θα μπορούν να αγοράζουν από τη Δευτέρα φάρμακα, με την κάλυψη του ασφαλιστικού τους φορέα ή θα τα πληρώνουν από την τσέπη τους. Τη Δευτέρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, προκειμένου να βρεθεί μια λύση και να μην ξεκινήσει ή να διακόψει ο κλάδος τις κινητοποιήσεις του.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...