Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Μάζεψαν 10.000 σακούλες με σκουπίδια μόνο από τις εισόδους των πόλεων!

Απίστευτο νούμερο! Δέκα χιλιάδες σακούλες απορρίμματα συγκεντρώθηκαν στην πρώτη εργολαβία καθαριότητας που έγινε για να ευπρεπιστούν οι κόμβοι των μεγάλων πόλεων της Κρήτης-επί της εθνικής οδού.

Η κατάσταση βελτιώθηκε, αλλά και πάλι χρειάζεται συνεχής αποκομιδή λες και η εθνική οδός  είναι...χωματερή! Μπροστά σε αυτή τη νέα πραγματικότητα τώρα ετοιμάζεται και άλλη,μεγαλύτερη εργολαβία που θα περιλάβει μεγαλύτερο μερος της εθνικής οδού και αναμένεται τριπλάσια ποσότητα απορριμμάτων!

Οι 10.000 σακούλες με σκουπίδια που μαζεύτηκαν από τις...παρυφές των 4 πόλεων της Κρήτης επί του βόρειου οδικού άξονα  δείχνει ίσως και το πόσο οι ίδιοι οι πολίτες δεν σεβόμαστε το περιβάλλον.
 
Τα σκουπίδια άλλωστε που συγκεντρώθηκαν δεν ήταν φύλλα και κλαδιά, οργανικά, αλλά μπουκάλια, χαρτιά, σακούλες, τσιγαρόκουτα ακόμη και...οικιακά είδη που ορισμένοι τα πετούν στο δρόμο!
 
«Δυστυχώς η ποσότητα των σκουπιδιών είναι πολύ μεγάλη και γι αυτό θα συνεχίσουμε. Και μιλάμε μόνο για τις παρυφές των πόλεων, τις εισόδους και τις εξόδους. Συνολικά 10.000 σακούλες» τονίζει ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών κ.Γιώργος Παπαδάκης που προαναγγέλλει και μεγαλύτερη εργολαβία.
 
Όπως τονίζει ο κ.Παπαδάκης η πρώτη εργολαβία ήταν συνολικής αξίας 60.000 ευρώ και είναι Κάτι που έγινε τώρα και δεν έχει ξαναγίνει σε επίπεδο περιφέρειας.
 
«Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε έτσι το δίκτυο. Βλέπουμε ήδη τη διαφορά και γι αυτό και είναι θέση του περιφερειάρχη κ.Αρναουτάκη να κρατήσουμε σε ευπρεπή κατάσταση το νέο τουλάχιστον εθνικό δίκτυο του νησιού», ανέφερε.
 
Τώρα ο εργολάβος μάζεψε τα πολλά σκουπίδια , αλλά μετά τις 10.000 σακούλες ακολουθεί και κάθε μηνα αποκομιδή των απορριμμάτων.
 
Η νέα εργολαβία θα έχει ως αντικείμενο την καθαριότητα του εθνικού δικτύου και στην ενδοχώρα και σε μεγαλύτερη χιλιομετρική απόσταση από τις μεγάλες πόλεις.

cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...