Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Αναστάτωση στα Ανώγεια από την ΄΄επέλαση΄΄ των ψύλλων

Πέρα από τις κτηνοτροφικές μονάδες, ακόμα και στα σχολεία της ορεινής κωμόπολης των Ανωγείων φαίνεται πως έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους οι ψύλλοι, οι οποίοι με τη δράση τους κατάφεραν και αναστάτωσαν μια ολόκληρη κοινωνία.

Ωστόσο, ο δήμαρχος της περιοχής εμφανίζεται καθησυχαστικός, καθώς δηλώνει ότι τα σχολεία δεν αποτελούν εστία των ψύλλων και καλεί τους κατοίκους να καθαρίζουν σχολαστικά τα υπόστεγά τους, ώστε όπως λέει να μην γίνεται λόγος για... "ψύλλου πήδημα".

Αναστάτωση σε μια ολόκληρη κοινωνία, αυτή της ορεινής κωμόπολης του Μυλοποτάμου, φαίνεται πως έχει προκαλέσει η "επέλαση" των ψύλλων, που οι κάτοικοι του χωριού χαριτολογώντας τους χαρακτηρίζουν και ως οικόσιτα! Οι ψύλλοι που μεταπήδησαν στους ανθρώπους κάνοντας μάλιστα αισθητή την παρουσία τους και μέσα στις μαθητικές αίθουσες- προκάλεσαν όπως ήταν φυσικό "πονοκέφαλο" στο δήμαρχο Ανωγείων, Σωκράτη Κεφαλογιάννη, αλλά και στο δημοτικό συμβούλιο.

Το πρόβλημα με την "επέλαση" των ψύλλων δεν είναι πρωτοφανές, αφού κάθε χρόνο -κυρίως το τελευταίο διάστημα- το έργο επαναλαμβάνεται, λόγω των αυξημένων θερμοκρασιών και της υγρασίας που συμβάλλουν στον πολλαπλασιασμό των ψύλλων.

Η δημοτική αρχή αυτό που κάνει είναι να ενημερώνει έναν προς έναν τους κατοίκους του χωριού, ώστε να φροντίζουν να καθαρίζουν σχολαστικά τα υπόστεγά τους. Άλλωστε, οι ψύλλοι έχουν αποτελέσει και αντικείμενο έρευνας από το κέντρο ζωονόσων με τη δημοτική αρχή να προωθεί τη λύση της δημιουργίας μιας μονάδας που θα μπορεί να συγκεντρώνει τα κτηνοτροφικά απόβλητα.

Και επειδή στην παρούσα φάση οι φήμες δεν επιβεβαιώνονται και άρα δεν υπάρχει κάτι το ανησυχητικό, όπως λέει ο Σωκράτης Κεφαλογιάννης, η όλη κουβέντα γίνεται για "ψύλλου πήδημα".

Στέλλα Μαθιουδάκη – neatv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...