Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Δύο πύρινα μέτωπα όλη νύχτα στον Άγιο Νικόλαο

της Κατερίνας Μηναδάκη
Μάχη με τις φλόγες έδιναν όλη τη νύχτα οι πυροσβέστες στην περιοχή του Αγίου ΝΙκολάου, σε δύο μέτωπα πυρκαγιάς που εκδηλώθηκαν χθες αργά τη νύχτα. Η μία φωτιά εκδηλώθηκε στη θέση Περάμπελα... στις 8:10 το βράδυ κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες. Από την πρώτη στιγμή στην περιοχή βρέθηκαν 5 οχήματα της πυροσβεστικής με 11 άνδρες και ένα πεζοπόρο τμήμα 7 ατόμων.
Οι πυροσβέστες έδιναν μάχη με τις φλόγες μέχρι και τις 11:30 τη νύχτα οπότε και κατάφεραν να θέσουν την πυρκαγιά υπό μερικό έλεγχο. Ωστόσο μέχρι εκείνη την ώρα οι φλόγες πρόλαβαν και έκαψαν συνολικά 100 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης και 30 στρέμματα δασικής έκτασης. Από εκείνη την ώρα μέχρι και τώρα η φωτιά βρίσκεται υπό μερικό έλεγχο και στην περιοχή εξακολουθούν να βρίσκονται πυροσβέστες.

Στο Καρύδι
Παράλληλα όμως, χθες τη νύχτα φωτιά ξέσπασε και στη θέση Καρύδι, στον Άγιο Νικόλαο, μία περιοχή που έχει απασχολήσει αρκετές φορές την πυροσβεστική υπηρεσία το τελευταίο χρονικό διάστημα. Από την πρώτη στιγμή στο σημείο πήγαν 4 οχήματα με 10 πυροσβέστες που τελικά κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό μερικό έλεγχο στις 4 τα ξημερώματα ωστόσο οι φλόγες είχαν κατακάψει 150 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης. Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά δεν έχει σβήσει και στο σημείο παραμένουν δυνάμεις.

Ανησυχία σήμερα
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Κρήτη σήμερα παραμένουν επί ποδός μία και στο νησί προβλέπονται βοριάδες εντάσεως μέχρι και 8 μποφόρ ενώ ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ μεγάλος. Το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων, παρά το γεγονός ότι η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται στην εκπνοή της, εξακολουθεί να βρίσκεται στις επάλξεις και ειδικά σήμερα.

prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...