Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ένταση στο Ηράκλειο


Απουσία επισήμων και με την παρουσία μόνο του Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, κ. Δεικτάκη ως εκπροσώπου της κυβέρνησης πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στην πόλη του Ηρακλείου...

Χαρακτηριστικό είναι το ότι κανείς βουλευτής ή εκπρόσωπος της αυτοδιοίκησης, ούτε καν ο Περιφερειάρχης ή εκπρόσωπος των Δικαστικών αρχών δεν παρευρίσκονται στην επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο στην πλατεία Ελευθερίας, αλλά ούτε στην παρέλαση η οποία ξεκίνησε πριν απο λίγο.

Νωρίτερα υπήρξε ένταση όταν πολίτες προσπάθησαν να πλησιάσουν στον χώρο όπου θα κατατεθούν τα στέφανα.

Ο χώρος στο άγαλμα του Ηρακλείου, όπως και γενικότερα οι χώροι των εκδηλώσεων, είναι στην κυριολεξία καγκελόφραχτοι και μόλις οι πολίτες πλησίασαν τα κάγκελα, περικυκλώθηκαν απο τους αστυνομικούς οι οποίοι τους εμπόδισαν.

Ακολούθησαν έντονες διαμαρτυρίες των πολιτών με συνθήματα κατα των αστυνομικών μέτρων.

Παράλληλα η βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κα Μαρία Διακάκη, ζήτησε απο τις αστυνομικές αρχές να επιτρέψουν στους πολίτες να περάσουν μέσα απο τα κάγκελα, αίτημα που δεν έγινε αποδεκτό.

Στο μεταξύ υπο δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και υπο τις έντονες αποδοκιμασίες των πολιτών, οι οποίοι πέταξαν και πλαστικά μπουκάλια, προσήλθε στον χώρο κατάθεσης στεφάνων, ο Γ.Γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης κ.Δεικτάκης ο οποίος δέχτηκε μπουκάλια και όταν κατέθεσε στέφανο ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Μόνο γιορτινό δεν είναι το κλίμα στο κέντρο της πόλης, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά

Ένα πλακάτ που κράτησε πολίτης απέναντι από την εξέδρα των επισήμων , το οποίο ανέγραφε "Θέλουμε πίσω την αξιοπρέπειά μας" και τους μαθητές του Λυκείου Ν. Αλικαρνασσού να υψώνουν τη γροθιά τους, την ώρα που περνούσαν μπροστά από τους επίσημους, δίνουν το στίγμα του κλίματος που επικρατεί στο Ηράκλειο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...