Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Γιάννης Σμπώκος: Από τα Ανώγεια στα σαλόνια και τώρα στον Κορυδαλλό...


Στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή μετέβη λίγο μετά τις 12.00 για να απολογηθεί ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα πριν από λίγες ημέρες και στον οποίο αποδίδεται κεντρικός ρόλος στη διακίνηση και αξιοποίηση «μαύρου πολιτικού χρήματος».

Η μεταφορά του στον ανακριτή έγινε κάτω από άκρα μυστικότητα.

Ο πρώην γενικός γραμματέας εξοπλισμών Γιάννης Σμπώκος συνελήφθη την περασμένη Τρίτη στο σπίτι του στην Κηφισιά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, με βάση ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε από τον ανακριτή και διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια, κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα από κοινού, κατ΄ εξακολούθηση και κατ΄ επάγγελμα.

Τη σύλληψη του πρώην γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, κατηγορούμενου στην υπόθεση του Άκη Τσοχατζόπουλου, ζήτησε ο ανακριτής Γαβριήλ Μαλλής.

Κατά το κατηγορητήριο που έχει σχηματιστεί σε βάρος του, ο άλλοτε στενός συνεργάτης και υφιστάμενος του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου, ανήκει στην κεντρική ομάδα που διακινούσε και απέκρυβε τεράστια χρηματικά ποσά που αποτελούσαν «ωφελήματα» από την προμήθεια των υποβρυχίων και των TOR M1.

Μάλιστα σύμφωνα με τον εξάδελφο και συγκατηγορούμενο του πρώην υπουργού Νίκο Ζήγρα, στον Σμπώκο κατέληγαν τα χρήματα του Τσοχατζόπουλου τα οποία επενδύονταν μέσω χρηματιστηριακής εταιρείας που ανήκε στον πεθερό του πρώην διευθυντή του υπουργείου Άμυνας.

Ο κατηγορούμενος για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα θεωρήθηκε ύποπτος φυγής, καθώς τα νέα στοιχεία που προέκυψαν σε βάρος του ενίσχυσαν την πεποίθηση του ανακριτή ότι είναι πιθανό να διαφύγει στο εξωτερικό.

"Είμαι αθώος"

Ο Γιάννης Σμπώκος από την πλευρά του φέρεται να διαμηνύει ότι είναι αθώος.

Ο Γιάννης Σμπώκος μιλώντας στη Real News μέσα από τη φυλακή, επιμένει πως δεν έχει καμία σχέση με όσα του αποδίδονται και όσα ειπώθηκαν περί φυγής του στο εξωτερικό, τα οποία χαρακτηρίζει αθλιότητες.

«Διαμαρτύρομαι για τις πληροφορίες, για την επιχείρηση κατασπίλωσης της προσωπικότητάς μου, ότι δήθεν είμαι ύποπτος φυγής. Ποτέ δεν αρνήθηκα να προσέλθω στη δικαιοσύνη για να δώσω τις αναγκαίες εξηγήσεις. Πάντοτε προσερχόμουν στη Βουλή για να τη διαφωτίσω για τα ζητήματα των εξοπλισμών και τη σχέση μου με αυτά. Δεν περιορίστηκα σε γενικές αναφορές», δηλώνει ο Γιάννης Σμπώκος και σημειώνει ότι δεν υπάρχει κανένα επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του.

«Δεν έχω λογαριασμούς σε καμία χώρα του κόσμου. Δεν έχουν λογαριασμούς ύποπτους η γυναίκα μου, τα παιδιά μου και οποιοιδήποτε άλλοι στενοί συγγενείς μου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...