Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Μείνετε στο ... ακουστικό σας - "Κατεβάζουν" τα τηλέφωνα στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Της Κατερίνας Μηναδάκη/prismanews.gr

Χωρίς τηλεφωνικό κέντρο κινδυνεύει να μείνει το ΕΚΑΒ και στην Κρήτη αφού το υπουργείο υγείας δε φτάνει που δε δίνει στους εργαζόμενους όσα τους χρωστά από το Δεκέμβριο του 2011 αλλά αποφάσισε να κόψει από τους διασώστες που εκτελούν χρέη τηλεφωνητή και το ανθυγιεινό επίδομα που λάμβαναν. Η τελεσίδικη αυτή απόφαση του υπουργείου υγείας έγινε γνωστή χθες στο ΕΚΑΒ Κρήτης ανάβοντας φωτιές στο προσωπικό που όχι μόνο δεν κρύβει την ενόχληση του αλλά φρόντισε να δώσει και τις παραιτήσεις του από το τηλεφωνικό κέντρο της υπηρεσίας. Πρόκειται για 15 διασώστες σε όλο το νησί που εκτελούν χρέη τηλεφωνητή και παίρνουν το επίδομα της τάξης των 150 ευρώ το μήνα, ένα επίδομα που ανεβάζει το μισθό του από τα 650 ευρώ που θα ήταν κανονικά στα 800 και , βέβαια δεν είναι συντάξιμο όπως εξήγησαν στο prismanews.gr οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ΕΚΑΒ Κρήτης οι διασώστες που εκτελούν χρέη τηλεφωνητών είναι 15 για όλες τις βάρδιες σε όλο το νησί και διαχειρίζονται το πιο ευαίσθητο και το πιο απαιτητικό και νευραλγικό κομμάτι της υπηρεσίας αφού αυτοί πρώτοι δέχονται όλα τα περιστατικά που φτάνουν στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας. Αντί να προσληφθούν άνθρωποι άσχετοι, τη δουλειά την κάνουν άνθρωποι που γνωρίζουν καλά από πρώτες βοήθειες και ξέρουν να καθοδηγήσουν και να συμβουλεύσουν τον κάθε πολίτη που παίρνει τηλέφωνο και καλεί σε βοήθεια.
Ωστόσο με τη στάση του το υπουργείο υγείας όχι μόνο τους εξαθλιώνει το μισθό αλλά τους ακυρώνει και όλη τη δουλειά και όλη την παρουσία στην υπηρεσία. Έτσι από χθες το σύνολο των διασωστών – τηλεφωνητών έχει δώσει την παραίτηση του, λένε οι πληροφορίες, ενώ σήμερα στις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ Κρήτης θα συγκεντρωθούν έξω από την Περιφέρεια Κρήτης στην πλατεία Ελευθερίας για να διαμαρτυρηθούν για τα χρωστούμενα του δημοσίου στους εργαζόμενους του κλάδου τους αλλά και για τη δημιουργία εργαζομένων δύο ταχυτήτων μέσα στην ίδια υπηρεσία. Προσπαθούν να μας διχάσουν, να μας χωρίσουν στα δύο.
Το διαίρει και βασίλευε είναι μία τακτική που τώρα προσπαθεί να περάσει το υπουργείο , επεσήμανε στο prismanews.gr ένας εκ των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ Κρήτης που δεν έκρυβε την ενόχληση του για το επίδομα που κόπηκε από τους τηλεφωνητές διασώστες ενώ αναρωτήθηκε ποιος θα σηκώνει τώρα τα τηλέφωνα του ΕΚΑΒ αφού κανείς από τους διασώστες δε θα θέλει να κάνει υπηρεσία γραφείου αφού όλοι θα θέλουν να είναι στο δρόμο για να μη χάσουν τα 150 ευρώ. Ας βρουν άλλους να φέρουν να σηκώνουν τα τηλέφωνα, μας είπαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...