Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Σύσκεψη για τον αρχαιολογικό χώρο στην «Καστροκεφάλα»

Με τους ιδιοκτήτες γης που βρίσκεται στην αρχαιολογική περιοχή της Καστροκεφάλας στη Ροδιά, την προϊσταμένη της ΚΓ’ Ε.Π.Κ.Α. Αθ. Κάντα, εκπροσώπους της αστυνομίας και υπηρεσιακούς παράγοντες του δήμου Μαλεβιζίου συναντήθηκε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης, με σκοπό να εξετάσουν τρόπους ανάδειξης της Μυκηναϊκής αυτής αρχαιολογικής περιοχής.

Στη συνάντηση εξετάστηκε η δυνατότητα διάνοιξης δρόμων που θα διευκολύνουν την πρόσβαση στο σημείο των αρμόδιων υπηρεσιών, η αποτροπή παράνομων ενεργειών και γενικότερα ο τρόπος ανάδειξης ενός ακόμα σημαντικού αρχαιολογικού σημείου του δήμου Μαλεβιζίου που μπορεί να ενισχύσει την πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου.

Οι ιδιοκτήτες κατανόησαν την αναγκαιότητα ανάδειξης του σημείου και δέχτηκαν να παραχωρήσουν στο δήμο Μαλεβιζίου τμήμα των ιδιοκτησιών τους για να διανοιχτούν οι απαραίτητοι δρόμοι πρόσβασης στο αρχαιολογικό σημείο.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κ. Μαμουλάκης σε δηλώσεις του τόνισε: «Μια ακόμα σημαντική προσπάθεια ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς ξεκινάει στο Μαλεβίζι. Με προγραμματισμό αλλά και όραμα για το μέλλον, προσπαθούμε ως δημοτική αρχή να μην αφήσουμε ούτε ένα σημείο που μπορεί να μας οδηγήσει σε αναπτυξιακά μονοπάτια, να πάει χαμένο. Θα ήθελα δημόσια να ευχαριστήσω όλους τους ιδιοκτήτες γης της περιοχής, οι οποίοι αντιλαμβάνονται τις αγωνίες μας, κατανοούν τις ανάγκες του τόπου και δέχτηκαν να παραχωρήσουν τμήματα της γη τους για να διανοιχτούν οι απαραίτητοι οδοί πρόσβασης των αρμόδιων υπηρεσιών προς το συγκεκριμένο σημείο. Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι οι δημότες είναι διατεθειμένοι να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και αυτό μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε. Να ευχαριστήσω επίσης την προϊσταμένη της ΚΓ’ Ε.Π.Κ.Α. κ. Αθανασία Κάντα και τους συνεργάτες της, οι οποίοι δίνουν κάθε φορά τον καλύτερό τους εαυτό και υποστηρίζουν τις προσπάθειές ανάδειξης των πολιτιστικών θησαυρών του Μαλεβιζίου. Κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες τιμούν την επιστήμη τους και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».

Το παρόν στη συνάντηση έδωσαν και ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ Άρης Σαλούστρος, καθώς και ο πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του δήμου Γιώργος Αεράκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...