Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Κίνηση «Χωρίς Μεσάζοντες» στη Κρήτη. Μοίρασαν 6 τόνους τροφίμων σε 200 οικογένειες

Ολοκληρώθηκε, με μεγάλη επιτυχία, η δεύτερη διανομή τροφίμων πρώτης ανάγκης , προερχόμενα από μικροπαραγωγούς ανά την Ελλάδα.

Πρόκειται για μία κίνηση αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, η οποία είχε προγραμματισθεί από τη Συνέλευση Πολιτών Μασταμπά-Ατσαλένιου -Θερίσου.

Σχεδόν 200 οικογένειες συμπολιτών μας υποδέχτηκαν περίπου 6 τόνους τροφίμων, ποσό επταπλάσιο της πρώτης διανομής, από το πρωί στις 8.00 μέχρι τη 1.00 το μεσημέρι.


Όπως τονίζουν σε σχετική ανακοίνωση:

Αποδείξαμε στην πράξη ότι ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός για την κοινωνία μας. Ο δρόμος της λαϊκής αυτοοργάνωσης , της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της αντίστασης, της δημοκρατίας.

Η συγκεκριμένη δράση έγινε μέσα σε ένα κλίμα αλληλοκατανόησης και συμμετοχής, σε μια προσπάθεια στους δύσκολους καιρούς που ζούμε να επαναφέρουμε αξίες και συμπεριφορές που όλοι έχουμε ανάγκη. Με την συμμετοχή πολλών εθελοντών (που δήλωναν ακόμα και εκείνη την ώρα τη διαθεσιμότητά τους) ξεπεράστηκαν τα όποια προβλήματα δημιουργήθηκαν.


Θα συνεχίσουμε!

Με αυτή τη φράση μέλη της κίνησης διαβεβαιώνουν ότι τέτοιες πρωτοβουλίες θα συνεχίσουν "με μεγαλύτερο κέφι και συμμετοχή για να αποδείξουμε ότι δεν αναθέτουμε τη ζωή μας σε κανέναν, ότι δεν έχουμε ανάγκη τα μνημόνια και τα μέτρα τους, δεν συνηγορούμε στην διάλυση και την καταστροφή της χώρας.

Θα συνεχίσουμε για να τους αποδείξουμε ότι μπορούμε να οργανώνουμε τη ζωή μας με βάση τις δικές μας ανάγκες και όχι με βάση τους εκβιασμούς της Μέρκελ.

Θα συνεχίσουμε, γιατί μόνο με την αλληλεγγύη και τους αγώνες μας μπορούμε να σταθούμε όρθιοι στις μέρες που έρχονται.

ενώ ενημερώνουν ότι

"Τις επόμενες μέρες ξεκινάει ο τρίτος γύρος, όπου καλούνται όλοι να συμβάλλουν. Θα γίνει μια πρώτη συνάντηση όλων των εθελοντών, και στη συνέχεια θα ξεκινήσουν οι προετοιμασίες!
Για όσους επιθυμούν να συμμετέχουν, τηλέφωνα επικοινωνίας:

Κατερίνα:6951 971173, Στέλιος:6974 626715, Χριστιάννα:6977 494997,
Κώστας:6973 669195, Πόπη:6957 254086"
http://flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...