Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η Κνωσός θα γίνει Hollywood!

Χολιγουντιανός αέρας θα φυσήξει οσονούπω στην Κνωσό. Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο δεν αρνήθηκε τελικά στους λαμπερούς αστέρες  Βίγκο Μόρτενσεν και Κίρστεν Ντανστ να περάσουν το κατώφλι του σπουδαίου αρχαιολογικού μας χώρου για τα γυρίσματα της νέας κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «Τα δύο πρόσωπα του Ιανουαρίου» και έτσι σε περίπου δύο εβδομάδες το περίφημο μινωικό ανάκτορο θα γεμίσει με… κάμερες και ηθοποιούς.

Το γεγονός ότι το φιλμ είναι μια διεθνής παραγωγή που θα προβληθεί στα τέσσερα σημεία του πλανήτη μέτρησε, για τα μέλη του ΚΑΣ, στα «υπέρ» των συντελεστών, μια και η άδεια κινηματογράφησης δόθηκε με το σκεπτικό ότι οι σκηνές αυτές θα ήταν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προβληθεί η χώρα μας εκτός συνόρων.

Οπως έγινε γνωστό κατά τη συνεδρίαση του ΚΑΣ την περασμένη Τρίτη, τα γυρίσματα του φιλμ, που θα σκηνοθετήσει ο Χοσέιν Αμινί και αφορούν τη μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος της Πατρίτσια Χάισμιθ, θα λάβουν χώρα στην Κρήτη στις 28 Σεπτεμβρίου.

Βέβαια οι πρωταγωνιστές, δηλαδή ο Βίγκο Μόρτενσεν (γνωστός στους περισσότερους από τον ρόλο του ως γενναίου Αραγκορν στην τριλογία του «Αρχοντα των Δακτυλιδιών») και η Κίρστεν Ντανστ (μούσα του Λαρς φον Τρίερ στη «Melancholia»), εκτός από την Κρήτη, θα περάσουν και από άλλα μέρη, όχι φυσικά για τουρισμό, αλλά για τις ανάγκες του φιλμ.

Γυρίσματα προβλέπεται να γίνουν και σε άλλα σημεία της χώρας, όπως στην Αθήνα, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο και το Ηράκλειο. Ολα τα μέρη δηλαδή στα οποία κινούνται οι ήρωες της Χάισμιθ μέσα από τις σελίδες του βιβλίου το οποίο έχει αποσπάσει μάλιστα και το Βραβείο του Ασημένιου Στιλέτου της Ενωσης Αστυνομικών Συγγραφέων της Αγγλίας.

Η ιστορία που θα δούμε στις μεγάλες οθόνες στα τέλη του 2013 μάς μεταφέρει στη δεκαετία του ’60 και περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι, τον Τσέστερ Μακ Φάρλαντ (Βίγκο Μόρτενσεν) και τη γοητευτική σύζυγό του, την Κολέτ (Κίρστεν Ντανστ). Οι δυο τους εγκαταλείπουν τις ΗΠΑ, όπου κινδυνεύουν να φυλακιστούν για απάτες, για να βρουν καταφύγιο στην Αθήνα. Η φαινομενικά ήσυχη παραμονή τους θα ταραχθεί όμως όταν ο Τσέστερ σκοτώνει άθελά του έναν ιδιαίτερα περίεργο επιθεωρητή στον έκτο όροφο του ξενοδοχείου Κινγκς Πάλας. Από εκείνη τη στιγμή, το ταξίδι τους μετατρέπεται σε εφιάλτη…

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει ακόμη ότι το φιλμ σκηνοθετεί -στην παρθενική του εμφάνιση στην καρέκλα του σκηνοθέτη- ο Χοσέιν Αμινί, υποψήφιος το 1997 για Οσκαρ Διασκευασμένου Σεναρίου για τα «Φτερά της Αγάπης» αλλά και σεναριογράφος της ταινίας «Drive» με πρωταγωνιστή τον Ράιαν Γκόσλινγκ, ενώ το καστ συμπληρώνει ο ηθοποιός Οσκαρ Αϊζακ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...