Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

Όλγα Κεφαλογιάννη: Με συγκεκριμένες δράσεις η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Κρήτη

Σειρά επαφών και συναντήσεων, για θέματα τουρισμού, είχε σήμερα στο Ηράκλειο, η υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη. Η υπουργός Τουρισμού τάχθηκε υπέρ της επιμήκυνσης τής τουριστικής περιόδου, τόνισε ότι η τρέχουσα περίοδος, παρά τις δυσκολίες, κλείνει με θετικό πρόσημο, λέγοντας παράλληλα ότι η επόμενη (τουριστική περίοδος) πρέπει να είναι και θα είναι καλύτερη.

Η κα Κεφαλογιάννη, κατά τη διάρκεια τής μακράς συνάντησής της με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη, τόνισε ότι με τη συνεργασία και τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης, θα αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν τού νησιού, και επεσήμανε την ανάγκη η Κρήτη να επενδύσει σε εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Από την πλευρά του, ο κ. Αρναουτάκης ενημέρωσε την υπουργό και τον γενικό γραμματέα Τουριστικών Υποδομών και Επενδύσεων, Γ. Πυργιώτη, για τις ενέργειες της Περιφέρειας στο θέμα του τουρισμού, αλλά και για τις αναγκαιότητες και τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν άμεσα.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρναουτάκης, μια τέτοια αναγκαιότητα είναι η αναβάθμιση του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης», το οποίο δεν μπορεί να διατηρηθεί στην παρούσα κατάσταση μέχρι να υλοποιηθεί το διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου.

Το πρώτο σε πτήσεις τσάρτερ αεροδρόμιο της Ελλάδας - ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη - πρέπει πράγματι ν’ αναβαθμιστεί και μάλιστα άμεσα, γι’ αυτό και περιμένουμε τις προτάσεις όλων των εμπλεκομένων φορέων και τής Περιφέρειας.

Επίσης, επεσήμανε ότι το υπουργείο εκπονεί οργανωμένο σχέδιο για τις αερομεταφορές, στο οποίο πρωταρχικό ρόλο θα έχει το αεροδρόμιο «Νίκος Καζαντζάκης».

Πρέπει να κινηθούμε συλλογικά, ανέφερε η υπουργός και πρόσθεσε ότι θα γίνουν βελτιωτικές παρεμβάσεις, ώστε το 2013 η Κρήτη να υποδεχθεί τους εκατομμύρια τουρίστες με καλύτερες υπηρεσίες και παρεχόμενες υπηρεσίες.

«Για μας είναι στόχος και προτεραιότητα η δωδεκάμηνη τουριστική σεζόν στην Κρήτη, το οποίο θα επιδιώξουμε σταδιακά, αρχίζοντας από την επιμήκυνση, αλλά με συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες για να μη μείνει και πάλι το συγκεκριμένο θέμα κενό γράμμα», υπογράμμισε η κ. Κεφαλογιάννη.

Μετά τη συνάντηση η υπουργός ερωτηθείσα από τους δημοσιογράφους για τα σενάρια περί αξιοποίησης της Σπιναλόγκα, ανέφερε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει ολοκληρωθεί ο ηλεκτροφωτισμός της Σπιναλόγκα, που είναι έργο του ΕΣΠΑ, ούτως ώστε το μνημείο να είναι λειτουργικό και το βράδυ.

Η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε επίσης το γ.γ. της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Γιώργο Δεικτάκη, το δήμαρχο Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, και τον πρόεδρο του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου, Γιάννη Μπρά, όπου ενημερώθηκε για τα έργα στο Ηράκλειο, με έμφαση στο Πολιτιστικό Κέντρο, καθώς και για την ανάπτυξη τού λιμανιού, ιδιαίτερα στον τομέα τής κρουαζιέρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...