Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Ανώγεια: Μοίρασαν τα οφτά στο γηροκομείο!

Σε μια σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς και αλληλεγγύης προχώρησε η διεύθυνση της παραδοσιακής ταβέρνας ”Αροδαμός” στα Ανώγεια μαζί με τον Γιώργη Βρέντζο (Σουρούλιο) καθώς προσέφεραν σε γηροκομείο τα κρέατα που περίσσεψαν από αρραβωνιάσματα που έγινε εκεί το βράδυ της Δευτέρας.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργης Βρέντζος αρραβώνιασε την κόρη του Κατερίνα με τον Μιχάλη Μαρή κάνοντας ένα αυθεντικό ανωγειανό τραπέζι με άφθονο οφτό κρέας. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με τους καλεσμένους να φεύγουν ικανοποιημένοι αλλά αρκετό από το κρέας να μένει άθικτο. Η απόφαση πάρθηκε και είναι κάτι που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα και συνείδηση και για το μέλλον σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν συνάνθρωποι μας που υποφέρουν, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για άτομα της τρίτης ηλικίας.

Τα κρέατα διατέθηκαν στο Γηροκομείο της Ιεράς Μονής της Αγίας Ειρήνης της Χρυσοβαλάντου και σίγουρα οι άνθρωποι αυτοί ικανοποιήθηκαν, χαμογέλασαν από τη χειρονομία των Ανωγειανών.
Μα το κυριότερο ίσως όλων είναι ότι ένιωσαν ότι υπάρχουν συνάνθρωποι τους που τους νοιάζονται και προσπαθούν να τους προσφέρουν όσα περισσότερα μπορούν για να ζήσουν πιο αξιοπρεπή.

Ας παραδειγματιστούμε λοιπόν όλοι από αυτή την κίνηση, κι ας αναλογιστούμε πόσο κρέας «πετάγεται» στις κοινωνικές εκδηλώσεις του τόπου μας όταν δίπλα μας άνθρωποι πεινάνε.

Εμείς να συγχαρούμε τους ανθρώπους που έκαναν αυτή την κίνηση και να ευχηθούμε ολόψυχα να βρει μιμητές και στο μέλλον προς ανακούφιση κάποιων κοινωνικών ομάδων που το έχουν πραγματικά ανάγκη.

ΓΙΩΡΓΗΣ ΜΠΑΓΚΕΡΗΣ-Ανωγή /cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...