Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

Χιλιάδες κατασχέσεις από την Δημοτική Αστυνομία Χανίων

Συνεχίζονται με αμείωτους ρυθμούς, οι έλεγχοι στην πόλη των Χανίων και ειδικά στην Παλιά Πόλη και στις πολυσύχναστες παραλίες του Δήμου από τη Δημοτική Αστυνομία των Χανίων για την πάταξη του παραεμπορίου, την καταπολέμηση της... παραοικονομίας και την εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Χανίων.
Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα των ελέγχων που πραγματοποιούνται από τις αρχές του καλοκαιριού, πρέπει να προβληματίσουν για την μεγάλη παραβατικότητα που υπάρχει, ενώ ερωτηματικά προκαλεί και το ότι παρά τις κατασχέσεις χιλιάδων προιόντων παραεμπορίου, κάποιοι επιμένουν να διακινούν τέτοια προιόντα.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που ανακοινώνονται κατά χρονικά διαστήματα από τον Δήμο Χανίων, από την 1η Ιουνίου μέχρι και τις 12 Αυγούστου στην διάρκεια ελέγχων από την Δημοτική Αστυνομία Χανίων :

Κατασχέθηκαν σχεδόν 7.000 προιόντα παραεμπορίου τα οποία πωλούντο από πλανόδιους σε δρόμους και παραλίες.

Επίσης βεβαιώθηκαν και οι εξής παραβάσεις :

1279 Παραβάσεις για παράνομη στάθμευση και παραβάσεις ΚΟΚ

25 Αφαιρέσεις πινακίδων από οχήματα

27 Μηνύσεις για ηχορρύπανση , κοινή ησυχία και μουσική σε καταστήματα χωρίς άδεια

122 Παραβάσεις για αυθαίρετη κατάληψη κοινοχρήστων χώρων

16 Παραβάσεις για μη τήρηση διατάξεων προστασίας αρχαιοτήτων και ανθυγιεινές εστίες/ακάλυπτα οικόπεδα

Στη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλει η Δημοτική Αστυνομία για να εμπεδωθεί το αίσθημα ασφάλειας στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες της Παλιάς Πόλης αλλά και στους κατοίκους όλων των περιοχών του Δήμου αναφέρεται με δήλωση του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Χανίων, Μανούσος Λιονάκης, ο οποίος προσθέτει πως «η Δημοτική Αστυνομία διενεργεί καθημερινά τακτικούς - αλλά και έκτακτους – ελέγχους στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και σύμφωνα με τις εντολές που έχουν δοθεί σε όλους μας από το Δήμαρχο Χανίων, Μ. Σκουλάκη».

Ιδιαίτερα όσον αφορά την Παλιά Πόλη ο κ. Λιονάκης καλεί κατοίκους και καταστηματάρχες να περιφρουρήσουν οι ίδιοι την Παλιά Πόλη, τονίζοντας ότι η Δημοτική Αρχή θα επιβάλει την τάξη σε αυτούς τους λίγους «κακούς» καταστηματάρχες που προκαλούν τα προβλήματα και δεν σέβονται τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες αυτής, σημειώνοντας παράλληλα ότι τα μεικτά κλιμάκια ελέγχου που έχουν συγκροτηθεί φέρνουν σημαντικό αποτέλεσμα.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...