Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Κύρωση της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας, 2006

Ο Βουλευτής Ηρακλείου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Λευτέρης Αυγενάκης εισηγήθηκε του Νομοσχεδίου που κατέθεσε το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου για την «Κύρωση της Σύμβασης Ναυτικής Εργασίας, 2006 της Διεθνούς Οργάνωσης της Εργασίας».

Εκπροσωπώντας τη Νέα Δημοκρατία, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι: «Από το περιεχόμενο και τη σπουδαιότητα του παρόντος Νομοσχεδίου συμπεραίνει κανείς για ακόμη μια φορά την ανεπάρκεια και την πολιτική αστοχία της προηγούμενης Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η οποία είχε καταργήσει το σημερινό Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου. Το Νομοσχέδιο αυτό υποδεικνύει έναν τομέα δραστηριοποίησης, τον τομέα της ναυτιλίας, πάνω στο οποίο μπορούν να συντελεστούν οι μεγάλες δομικές αλλαγές της εγχώριας οικονομίας».

Ο Βουλευτής αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της Κύρωσης της Σύμβασης Εργασίας τονίζοντας ότι η διεθνοποίηση της ναυτιλίας έχει καταστήσει ολοένα και πιο επιτακτική τη θεμελίωση, τη διασφάλιση, την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των ναυτικών. Θεωρείται η «Χάρτα Δικαιωμάτων των Ναυτικών», ο τέταρτος πυλώνας του Διεθνούς ρυθμιστικού καθεστώτος.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Αυγενάκης τόνισε ότι «αν αναλογιστούμε όλοι μας τη στρατηγική θέση της χώρας μας, καθώς επίσης και τον ρόλο που μπορεί να παίξει η ελληνική ναυτιλία και το ναυτεργατικό δυναμικό της χώρας στη σημερινή, δύσκολη, οικονομική συγκυρία η Κύρωση της Σύμβασης κρίνεται ολοένα και περισσότερο επιβεβλημένη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...