Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Έκκληση για τη "διάσωση" της ΔΟΥ Ιεράπετρας

Να μην κλείσει η Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας ζητά από τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Σήφης Αναστασάκης, τονίζοντας πως μια τέτοια απόφαση όχι μόνο οδηγεί σε οπισθοδρόμηση, αλλά βλάπτει μαζί με την τοπική κοινωνία και τα έσοδα του κεντρικού κράτους που στηρίζεται σημαντικά στις εξαγωγές της τοπικής αγροτικής παραγωγής.

H επιστολή

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την αποψίλωση της Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας από προσωπικό, σε σημείο που να μην εξυπηρετούνται οι ανάγκες της περιοχής.
Τώρα, πληροφορούμαστε πως υπάρχει σχεδιασμός του υπουργείου για την ένταξη της Υπηρεσίας στη Δ.Ο.Υ. Αγίου Νικολάου.

Πρόκειται για μία ακόμα απόφαση που αποψιλώνει τον τέταρτο σε πληθυσμό Δήμο της Κρήτης από τις υπηρεσίες του.

Οι αποφάσεις αυτές δεν υπολογίζουν καθόλου, το πληθυσμιακό μέγεθος και τα οικονομικά δεδομένα της περιοχής και προχωρούν σε αθρόες περικοπές, αντιμετωπίζοντας τον Δήμο Ιεράπετρας, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα πραγματικά δεδομένα. Δεν είναι δυνατόν να μεταφέρονται όλες οι υπηρεσίες στην πρωτεύουσα, διότι αυτό δεν εξυπηρετεί κανένα. Aποδυναμώνει τις άλλες πόλεις του νομού και δεν προσφέρει ούτε στον Άγιο Νικόλαο.

Στην περίπτωση της Ιεράπετρας, η πρακτική των βεβιασμένων αποφάσεων που έγινε υπό την πιεστική απαίτηση για περικοπές, θα έχει – χωρίς καμιά υπερβολή – σημαντικές αντιαναπτυξιακές και διαλυτικές συνέπειες για μια κοινωνία περίπου 30.000 ανθρώπων που επί δεκαετίες αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας και της εξαγωγικής δραστηριότητας της χώρας, διαθέτοντας το 70% της ελληνικής παραγωγής πρώιμων κηπευτικών.

Σύμφωνα με όσα πληροφορούμαστε – τα οποία ελπίζουμε να είναι αναληθή – η Δ.Ο.Υ. Ιεράπετρας οδηγείται ουσιαστικά σε κλείσιμο. Δηλαδή, το ίδιο το κράτος ακυρώνει την βέλτιστη λειτουργία του, ζητώντας από εξαγωγικές επιχειρήσεις, εργαζόμενους και πολίτες της περιοχής να μετακινούνται καθημερινά στον Άγιο Νικόλαο και να χάνουν εργατοώρες για να εξυπηρετηθούν, αν και εφόσον αυτό είναι εφικτό. Οι πολίτες και οι φορείς αντιλαμβάνονται την εξέλιξη αυτή ως μια οπισθοδρόμηση που μας γυρνάει σε συνθήκες της δεκαετίας του '70.

Ως τοπική αρχή και κοινωνία δεν μπορούμε να δεχθούμε τέτοιες εξελίξεις που αναστέλλουν την αναπτυξιακή πορεία του τόπου και δεν βοηθούν καθόλου την καλύτερη και πιο αποτελεσματική λειτουργία της υπηρεσίας που είναι επιφορτισμένη με την είσπραξη των κρατικών εσόδων.

Το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό τόσο για την τοπική ανάπτυξη όσο και για το κράτος και παρακαλώ να έχουμε τη δική σας διορθωτική παρέμβαση, στη λογική της βέλτιστης λειτουργίας των παρεχόμενων υπηρεσιών που θα βοηθήσουν την τοπική ανάπτυξη αλλά και την εθνική οικονομία.

1 σχόλιο:

  1. πότε ο κύριος αναστασάκης εκφράζοντας το συναίσ8ημα του συνόλου των δημοτών του θα ζητήσει από τον πατριάρχη την αποπομπή από την ιεπάπετρα του ευγένιου? και μέχρι πότε θα έχει αντιδήμαρχο τον κατρίνη τον κολητό του?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...