Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Όργιο καταπατήσεων στην Τρυπητή

Τροχόσπιτα, σκηνές και παραπήγματα έχουν μετατρέψει την παρθένα και μαγευτική παραλία της Τρυπητής σε ένα αυθαίρετο χώρο κάμπινγκ, την ώρα που η περιοχή είναι... συν τοις άλλοις και αρχαιολογικός χώρος!
«Απαγορεύεται η εγκατάσταση σκηνών και η στάθμευση τροχόσπιτων», λέει μεταξύ άλλων η πινακίδα που είναι αναρτημένη σε εμφανές σημείο!

Λίγους μήνες μετά από τις δεσμεύσεις του Δημάρχου Γόρτυνας, ο οποίος μάλιστα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε στις 16/7 είχε κάνει λόγο για παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την εικόνα στην Τρυπητή, έμειναν υποσχέσεις!

Όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά το CretePlus.gr τα τροχόσπιτα και οι σκηνές …ζουν και βασιλεύουν! Τροχόσπιτα, τα οποία είναι τοποθετημένα - έχοντας καταλάβει τα καλύτερα σημεία της παραλίας - όλο το χρόνο! Έχουν μετατραπεί δηλαδή σε ιδιότυπες εξοχικές κατοικίες των επιτήδειων!

Όσο για τα παραπήγματα και τις κάθε λογής αυθαιρεσίες στην περιοχή, μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις!

Διαβάστε τις έλεγε ο Δήμος στις 16 Ιουλίου:

«Με στόχο την βελτίωση της εικόνας της παραλίας της Τρυπητής αλλά και των συνθηκών υγιεινής κάτω από τις οποίες απολαμβάνουν τις διακοπές τους οι λουόμενοι, ο Δήμος Γόρτυνας αποφάσισε να προχωρήσει σε μια σειρά από διορθωτικές κινήσεις

Οι παρεμβάσεις αυτές αποφασίστηκαν μετά από επίσκεψη που πραγματοποίησε στην παραλία κλιμάκιο αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο, Σταύρο Ξυλούρη και δημοτικούς υπαλλήλους, οι οποίοι κατέγραψαν λεπτομερώς τα προβλήματα που συνάντησαν. Αναλύοντας λοιπόν τα στοιχεία από την αυτοψία που διενέργησε το κλιμάκιο του Δήμου και μετά από συνεννόηση και με τις αρμόδιες υπηρεσίες (Τμήμα Περιβάλλοντος Δήμου Γόρτυνας, ΚΓ΄ Εφορεία Αρχαιοτήτων, Κτηματική Υπηρεσία, Υγειονομικό), η δημοτική αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στις παρακάτω ενέργειες:

α) Να συγκεντρωθούν τα τροχόσπιτα σε συγκεκριμένο χώρο μετά από υπόδειξη χώρου από το Δήμο

β) Να απομακρυνθούν όλα τα παραπήγματα που υπάρχουν στην παραλία

γ) Να απομακρυνθούν σκουπίδια, μπάζα, ζώα και φερτά υλικά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...