Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Γιούνκερ: Είμαι παντελώς αντίθετος με την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη

Μήνυμα τόσο προς το εσωτερικό όσο και προς το εξωτερικό, ότι η Ελλάδα θα πετύχει τους στόχους που έχει θέσει και θα βγει από την κρίση, έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αμέσως μετά, ο κ. Σαμαράς, αφού πρώτα ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ, έναν φίλο της Ελλάδας, όπως τον αποκάλεσε για το γεγονός ότι επισκέφθηκε τη χώρα σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή, εξήγησε ότι τους τελευταίους μήνες η χώρα έχει μπει σε μια διαδικασία αλλαγής, διευκρινίζοντας πως οι νέες προσπάθειες που γίνονται είναι σοβαρές και ότι το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να περιορίσει τη φοροδιαφυγή και να προστατέψει τους πολίτες. «Η Ελλάδα αλλάζει σελίδα» είπε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας πως «βαδίζουμε με αποφασιστικότητα».
Στην συνέχεια εξήγησε πως η χώρα μας θα υλοποιήσει όλους τους στόχους που έχουν τεθεί με σκοπό να βγει από την κρίση, ενώ τόνισε πως το μόνο που ζητά από την πλευρά της η χώρα είναι η επιστροφή στην ανάπτυξη. Διαφορετικά, όπως εξήγησε, η κοινωνία δεν θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της.
Επεσήμανε, επίσης, πως στις εκλογές ο ελληνικός λαός αποφάσισε η χώρα να παραμείνει στο ευρώ και οι θυσίες του να πιάσουν τόπο.
«Πολύ σύντομα όλοι αυτοί, εντός και εκτός της Ελλάδας, που ποντάρουν στην έξοδο της χώρας από το ευρώ υπονομεύοντας τις προσπάθειές μας και αδιαφορώντας για τις θυσίες του ελληνικού λαού θα διαψευστούν. Και θα τους διαψεύσουμε με έργα όχι με λόγια» τόνισε ο πρωθυπουργός σημειώνοντας ότι πολύ σύντομα θα έχει αποκατασταθεί το μεγάλο ζητούμενο της αξιοπιστίας της χώρας. «Και όταν αποκατασταθεί αυτό, θα αλλάξει και την ψυχολογία τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στις παγκόσμιες αγορές, εντός και εκτός Ελλάδος».
Ο πρόεδρος του Eurogroup από την πλευρά του είπε η χώρα μας έχει καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσει το χρέος της το οποίο ο πρόεδρος του Eurogroup, χαρακτήρισε «τεράστιο».
Στην συνέχεια ο κ. Γιούνκερ αναφέρθηκε στις θυσίες που έχουν κάνει οι χαμηλόμισθοι στην Ελλάδα χαρακτηρίζοντας «κλειδί» τα αξιόπιστα μέτρα και τις μεταρρυθμίσεις, ενώ υπογράμμισε ότι ισχυρά λόμπι αντιστέκονται στην προσπάθεια της Ελλάδας. Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφερόμενος στα σενάριο εξόδου της χώρας μας από την Ευρωζώνη είναι παντελώς αντίθετος με ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Επισημαίνοντας ότι υπάρχει πρόβλημα αξιοπιστίας της Ελλάδας, τόνισε ότι η αποκατάστασή της πρέπει να είναι πρώτη προτεραιότητα, ενώ δήλωσε πεπεισμένος πως η ελληνική κυβέρνηση και ο ελληνικός λαός καταβάλλουν προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της επιμήκυνσης του ελληνικού οικονομικού προγράμματος, ο κ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από την έκθεση της Τρόικα, σημειώνοντας ότι τα μέτρα που θα ληφθούν πρέπει να είναι αξιόπιστα και επαληθεύσιμα και προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να επιβαρυνθούν περαιτέρω οι χαμηλόμισθοι, αλλά να συμβάλλουν περισσότερο άλλες κοινωνικές ομάδες.
Τέλος, δήλωσε πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα κάνει ότι απαιτείται για να της δοθεί η επόμενη δόση της χρηματοδότητσής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...