Τετάρτη 22 Αυγούστου 2012

Αγωνία για τη λίστα των παιδικών σταθμών

Συνολικά 750 θα είναι τα "τυχερά" παιδιά που γίνονται δεκτά στους βρεφονηπιακούς δημοτικούς σταθμούς.

Η λίστα με τα ονόματα των νηπίων που επελέγησαν αναμένεται να δημοσιοποιηθεί, ως το μεσημέρι, ενώ τις επόμενες ημέρες θα δοθεί και η λίστα με τα ονόματα των παιδιών από 8 μηνών ως 2,5 ετών.

Σύμφωνα με την αρμόδια για τους παιδικούς σταθμούς Ελένη Κόκορη, "η διαδικασία της επιλογής ήταν ένας Γολγοθάς", καθώς όπως επισημαίνει η ίδια, το σύστημα έχει πολλές αδικίες. Όπως η ίδια ανέφερε, με βάση τα κριτήρια, αποκλείονται τα παιδιά των οποίων η μητέρα δεν εργάζεται, στερώντας της ταυτόχρονα τη δυνατότητα να ψάξει για δουλειά.

Την ίδια στιγμή ο φοροφυγάς ... παίρνει μπόνους στη διαδικασία της επιλογής, καθώς ένα από τα κριτήρια είναι και αυτό του εισοδήματος.

Όπως είπε η κ.Κόκορη θα επιδιώξει να εξασφαλίσει το επιπλέον προσωπικό που χρειάζεται, προκειμένου να γίνει και δεύτερη διαδικασία επιλογής παιδιών και να απορροφηθούν κάποια ακόμη.


Εν τω μεταξύ, φέτος, θα λειτουργήσουν επιπλέον ένας νηπιακός σταθμός στην περιοχή της Καλλιθέας και ένας βρεφικός στην περιοχή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, όπου θα εγγραφούν συνολικά 70 παιδιά.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...