Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Νέα έργα σε Ζαρό και Γαλιά

Ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή του Ζαρού μπήκε στο δρόμο της υλοποίησης με την υπογραφή της σύμβασης της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη με τον ανάδοχο του έργου του βιολογικού καθαρισμού του Ζαρού.

Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό 572.072,37 Ευρώ με κύρια λειτουργία την επεξεργασία των υγρών αποβλήτων η οποία θα γίνεται με συστήματα ήπιας μορφής.

Ο αντιδήμαρχος κ. Νικολιδάκης Γρηγόρης κατά την υπογραφή της εν λόγω σύμβασης δήλωσε «Από την αρχή της θητείας μας στεκόμαστε δίπλα στα προβλήματα και την επίλυση τους, τα οποία έχουν αναπτυξιακή μορφή και οικολογική συνείδηση.

Για το λόγο αυτό, από την πρώτη στιγμή σταθήκαμε στο πρόβλημα επεξεργασίας των υγρών αποβλήτων της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού. Έτσι λοιπόν επετεύχθη η ένταξη του συγκεκριμένου έργου στο ΕΠΠΕΡΑΑ για χρηματοδότηση.

Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση και πιστεύουμε ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχει λυθεί ολόκληρο το πρόβλημα των υγρών αποβλήτων της Δημοτικής Ενότητας Ζαρού.»

Στη συνέχεια στο γραφείο της Δημάρχου Φαιστού κ. Μαρίας Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη υπογράφτηκε η σύμβαση για την κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού στο Δ.Δ. Γαλιάς μεταξύ του Δήμου Φαιστού και του ανάδοχου κατασκευαστή.

Η κατασκευή περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και βοηθητικών χώρων υπόγειο με προϋπολογισμό έργου 330.829,51 Ευρώ και είναι συγχρηματοδοτούμενο από το ΠΔΕ. Με την κίνηση αυτή ο Δήμος Φαιστού βάζει τις βάσεις για την υλοποίηση ενός έργου πνοής για την περιοχή που θα εξυπηρετεί τους δημότες προσφέροντας τις υπηρεσίες του σε καθημερινή βάση.

Ο Δήμος Φαιστού δείχνει έμπρακτα το κοινωνικό του πρόσωπο υλοποιώντας έργα και υποδομές που σχετίζονται με την Παιδεία και τη Δια Βίου Μάθηση. Η κατασκευή του έργου αυτού έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από δράσεις και προγράμματα συνεχούς εκπαίδευσης που υλοποιούνται από το Δήμο Φαιστού και στόχο έχουν την κατάρτιση και την ενημέρωση των πολιτών.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη συνάντηση για την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία η Δήμαρχος Φαιστού δήλωσε: « Με ιδιαίτερη ικανοποίηση υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση κατασκευής του βρεφονηπιακού σταθμού στη Γαλιά, ένα έργο που εντάσσεται σε ένα συνολικό πρόγραμμα ανάπτυξης και αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών».


neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...