Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Νέα αίτηση αποφυλάκισης από τη Βίκυ Σταμάτη

Η σύζυγος του άλλοτε πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ μετά το πρώτο «όχι» των δικαστών ετοιμάζει νέα αίτηση αποφυλάκισης στην οποία θα επαναλαμβάνει τους ισχυρισμούς της, δηλαδή ότι δεν είναι ύποπτη φυγής, ότι ο περαιτέρω εγκλεισμός της θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη βλάβη στην ψυχική της υγεία και ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου αγοριού.
Στα… βήματα του Ζήγρα και ο Οικονομίδης ;

Στο μεταξύ, ο επίσης προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για την ίδια υπόθεση, επιχειρηματίας Αστέριος Οικονομίδης ζητά να απολογηθεί συμπληρωματικά για την κακουργηματική κατηγορία που αντιμετωπίζει σχετικά με ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.  Μετά τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου,  Νίκο Ζήγρα ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος της Arcon Constructions με αίτησή του στον ειδικό ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή ζητά να καθορίσει ημέρα, το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να απολογηθεί κατ’ ουσίαν καθώς την πρώτη φορά όπως αναφέρει «δεν είχε λάβει αντίγραφα της δικογραφίας, η οποία ήταν ήδη δύο ντουλάπες», παρά μόνο το εισαγγελικό πόρισμα.

«Σε επανειλημμένες δε επισκέψεις του συνηγόρου υπεράσπισής μου προκειμένου να καθοριστεί η ημέρα προς συμπληρωματική αλλά κατ΄ουσίαν πρώτη απολογία μου, αυτό δεν κατέστη δυνατό. Ίσως αυτό να είναι και δικαιολογημένο διότι εν τω μεταξύ είχε συσχετιστεί στη δικογραφία το αρχείο του συγκατηγορουμένου μου Α. Α. Τσοχατζόπουλου το οποίο έπρεπε να τύχει αποδεικτικής αξιοποίησης από εσάς, καθώς επίσης έπρεπε να ολοκληρωθούν οι απολογίες βασικών συγκατηγορουμένων μου, φαντάζομαι με αρκετά διαδικαστικά προβλήματα. Ήδη όμως βρισκόμαστε στον τέταρτο μήνα της προσωρινής μου κράτησης χωρίς εγώ να έχω κατ’ ουσίαν απολογηθεί. Αυτό καθιστά εξαιρετικά δεσμενή τη θέση μου ως κατηγορούμενου – προσωρινά κρατούμενου, αφού εν κατακλείδι στερούμαι και στην ουσία του δικαιώματος να ζητήσω την αντικατάσταση της προσωρινής μου κράτησης αφού δεν θα υπάρχουν στη  δικογραφία τα στοιχεία εκείνα που θα παρείχα και θα οδηγούσαν στην αντικατάσταση της με περιοριστικούς όρους», υπογραμμίζει, μεταξύ άλλων, στην αίτησή του ο Αστέριος Οικονομίδης.

Ο κατηγορούμενος ο οποίος αναμένεται να καταθέσει αύριο και αίτηση αποφυλάκισης, δείχνει ναι μεν πρόθυμος να απαντήσει στις ερωτήσεις του ανακριτή, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό εάν προτίθεται να μιλήσει για όλους και για όλα, όπως έκανε απολογούμενος ο Νίκος Ζήγρας.

Μήνυση και αγωγή από τον Ντίνο Μιχαηλίδη

Στην… αντεπίθεση περνά ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου  Ντίνος Μιχαηλίδης για την  εμπλοκή του ονόματος του στο ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών προγραμμάτων επί υπουργίας Άκη Τσοχατζόπουλου.

Με μήνυση αλλά και αγωγή σε βάρος του Νίκου Ζήγρα το πρώην κυβερνητικό στέλεχος θα επιχειρήσει να απαντήσει στις αποκαλύψεις που έκανε ο ξάδελφος  του Άκη Τσοχατζόπουλου
Ο Ντίνος Μιχαηλίδης που κατονομάζεται από τον Ζήγρα ως ο «άνθρωπος κλειδί στην υπόθεση» αφού ήταν της απολύτου εμπιστοσύνης του κ. Τσοχατζόπουλου, έχει αρνηθεί, με δήλωσή του, κάθε ανάμιξη στην υπόθεση.

Σύμφωνα πάντως με την απολογία του Ν. Ζήγρα, ο Κύπριος πρώην υπουργός, ήταν αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα ενώ είχε  συχνές συναντήσεις, συνήθως βράδυ, με τον Άκη Τσοχατζόπουλο  στα γραφεία της Κόμνα Τράκα και της Ομήρου όπου και προγραμμάτιζαν τις ενέργειες τους σε σχέση με τη διακίνηση των μιζών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...