Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

"Αναγκαία η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Τυμπάκι"

Η Δήμαρχος Φαιστού κ. Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη πρότεινε να υπάρξει νέα συνάντηση με όλους τους αρμόδιους φορείς και την παρουσία των Εισαγγελικών Αρχών και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου στην οποίο και θα εκθέσει τα ζητήματα ασφάλειας και προστασίας για τη περιοχή

Κατά τη συνεδρίαση του Δ.Σ. που έλαβε χώρα στην αίθουσα του Δημοτικού Μεγάρου στις Μοίρες στις 25/7/2012 η Δήμαρχος Φαιστού έθεσε θέμα ψηφίσματος για την καθολική καταδίκη οποιασδήποτε μορφής βίας από όπου και αν προέρχεται, με αφορμή τα πρόσφατα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Τυμπάκι.

Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι από την αρχή ξεκάθαρη, δηλώνοντας ότι καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου κι αν προέρχεται και θεωρεί παρά τις όποιες ενέργειες που έχουν γίνει μέχρι σήμερα, ότι θα πρέπει θέτοντας ως προτεραιότητα την πρόληψη και την άμεση και μόνιμη ενεργοποίηση των αστυνομικών δυνάμεων στην περιοχή της Μεσαράς. Εξάλλου η θέση της Δημάρχου κ. Μαρίας Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη είναι σαφής τονίζοντας ότι θεωρεί αδιανόητο ο Δήμος Φαιστού να γίνει στόχος αρνητικής προβολής λόγο μεμονωμένων περιστατικών.

Από την πρώτη στιγμή τονίστηκε η ανησυχία των Δημοτών και ο αποτροπιασμός απέναντι σε οποιαδήποτε κρούσματα βίας, πράγμα το οποίο και επισημάνθηκε στην επιστολή που απέστειλε η Δήμαρχος προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη και τις αρμόδιες αστυνομικές αρχές . Άποψη της Δημοτικής Αρχής είναι η μόνιμη παρουσία της Αστυνομίας ανά Δημοτική Ενότητα ώστε οι πολίτες να αισθάνονται και να είναι ασφαλείς. Επίσης η δημιουργία Αστυνομικού Τμήματος στο Τυμπάκι θεωρείται πλέον επιβεβλημένη.


Ως Δήμος Φαιστού έχουμε ενημερώσει αλλεπάλληλες φορές όλα τα αρμόδια όργανα και αρχές θεωρώντας ότι η πρόληψη αποτελεί το μοναδικό ανασταλτικό μέτρο καθώς η ανεπαρκής δομή είναι εμφανής στην περιοχή. Για το λόγο αυτό απαιτούμε επαρκή στελέχωση σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι σε αριθμούς.

Η αστυνομία αν και είχε ενημερωθεί για την ένταση που επικρατούσε στην περιοχή δεν παρενέβη εγκαίρως, με αποτέλεσμα για άλλη μια φορά ο Δήμος μας να βρίσκεται εκτεθειμένος σε θέματα που αφορούν τη Δημόσια Ασφάλεια των πολιτών τα οποία είναι μείζονος σημασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...