Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Κούβελος για Παπαχρήστου: «Τα ανέκδοτα στην παρέα της»

Οι αντιδράσεις για το ρατσιστικό σχόλιο της Βούλας Παπαχρήστου και ο αποκλεισμός της από την Ολυμπιακή ομάδα συνεχίζουν  και σήμερα να απασχολούν την επικαιρότητα.

Για το θέμα τοποθετήθηκε και ο Ισίδωρος Κούβελος. Ο αρχηγός της Ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο τόνισε ότι θα ήταν καλύτερο να έλεγε το ανέκδοτο στην παρέα της και όχι δημόσια στο διαδίκτυο.
 «Εμείς παίρνουμε απόφαση για τους αθλητές, όταν ανήκουν στην Ολυμπιακή Επιτροπή και είναι έτοιμοι να αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Μη συγκρίνουμε τις αποφάσεις της Ολυμπιακής Επιτροπής με τις αποφάσεις των Ομοσπονδιών.
Στην Ελλάδα δεν γνωρίζουμε τις Ολυμπιακές Αξίες. Είναι το ίδιο να παραβιάζεις την αξία του ευ αγωνίζεσθε και να κάνεις χρήση απαγορευμένων ουσιών με το θέμα της μείωσης του αντίπαλου συναθλητή.
Στον Ολυμπιακό Χωριό συνυπάρχουν αθλητές από διαφορετικές χώρες, φυλές και χρώμα δέρματος. Αν δεν μπορείς να δεχθείς αυτές τις ιδέες, πώς μπορείς να αγωνιστείς σε μία τέτοια διοργάνωση;
Είναι μία μορφή προστασίας και αποφασίστηκε να προστατεύσουμε την αθλήτρια, στο αγώνισμα της οποίας υπάρχουν πολλοί αθλητές από την Αφρική.
Τα αστεία δεν χρειάζεται να τα δημοσιοποιείς και να τα διαβάζουν σε ολόκληρο τον κόσμο. Μπορείς να λες τα αστεία στην παρέα σου και όχι στο διαδίκτυο, το οποίο ισοδυναμεί με δημόσια δήλωση. Με μία τέτοια κίνηση προσβάλεις έναν συναθλητή σου, έναν συνάνθρωπό σου.
Καλό θα ήταν αυτό το ανέκδοτο να το έλεγε στην παρέα της και όχι δημόσια. Έγραψε πουθενά “θα σας πω ένα ανέκδοτο που είναι αστείο”; Όπως το έγραψε είναι μία δήλωση. Είναι καθαρά θέμα παραβίασης της Ολυμπιακής Αξίας για την διαφορετικότητα.
Το σχόλιο είναι 100% ρατσιστικό. Αν δεν είχε μαθευτεί, τι θα κάναμε θα κατασκοπεύαμε όλους τους λογαριασμούς όλων των αθλητών μας; Πρέπει να δέχεσαι τα Ολυμπιακά Ιδεώδη, όταν είσαι αθλητής και πρόκειται να αγωνιστείς στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν είχαμε καμία προσωπική επαφή με κανένα μέλος της ΔΟΕ.
Εμείς έπρεπε να αποφασίσουμε για έναν αθλητή, ο οποίος δεν δέχεται το διαφορετικό χρώμα των ανθρώπων. Την έχει καλέσει ήδη ο ΣΕΓΑΣ για να απολογηθεί. Το γεγονός πως έγραψε κάτι τέτοιο στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter σημαίνει πως υιοθετεί τέτοιου είδους απόψεις.
Είδαμε μόνο το “ανέκδοτο” και δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει στο Twitter της. Δεν μπορεί ένας αθλητής να σχολιάζει τέτοιου είδους θέματα. Αν σχολίαζε δικά του αθλητικά θέματα, δεν θα υπήρχε κανένα πρόβλημα. Αν, όμως, προσβάλλει κάποιες αξίες, τότε μπορούμε να επέμβουμε και έχουμε αρμοδιότητα να κρίνουμε την συμμετοχή του. Το έγραψε η ίδια και δεν χρειάζεται να πούμε κάτι περισσότερο.
Υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση για την απόφαση της ΕΟΕ, επειδή τέτοιου είδους σχολίου δεν είναι αποδεκτά ακόμα και αν πρόκειται για αστεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...