Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Η Περιφέρεια Κρήτης στο πλευρό των απόδημων Κρητικών

Την άμεση διασύνδεση των απόδημων Κρητικών με την Περιφέρεια Κρήτης, μελετά το αιρετό όργανο του νησιού, που σχεδιάζει την ίδρυση και λειτουργία μόνιμου Γραφείου που θα υπηρετήσει τον παραπάνω σκοπό, όπως ανέφερε σήμερα ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης.

Ο κ. Αρναουτάκης δέχτηκε στο γραφείο του τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών, Αντώνη Τσουρδαλάκη σε μία συνάντηση όλο… Κρήτη . Ο Πρόεδρος του τριτοβάθμιου Οργάνου των Κρητών, που συνοδευόταν από το μέλος της διοίκησης, Ιπποκράτη Μπελαδάκη, ζήτησε από τον κ. Αρναουτάκη τη στήριξη της Περιφέρειας, στη διοργάνωση του παγκόσμιου συνεδρίου Κρητών, που θα γίνει το καλοκαίρι του 2013 στα Χανιά και μεταξύ άλλων θα μετέχουν κρητικόπουλα δεύτερης και τρίτης γενιάς.

Ο Περιφερειάρχης χαρακτήρισε δεδομένη τη στήριξη της Περιφέρειας στην οργάνωση του συνεδρίου και άνοιξε διαύλους για περεταίρω συνεργασίες. Ο κ. Αρναουτάκης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει η συνεργασία σε όλα τα επίπεδα για να φέρουμε όλους τους Κρήτες πιο κοντά για ένα καλύτερο αύριο του νησιού μας. Θεωρώ ότι μόνο με τη συμπόρευση, τη συνεργασία, τη συνέργεια και την ενότητα μπορούμε να πετύχουμε τα στόχο μας. Είμαστε δίπλα τους είναι δίπλα μας και θεωρώ ότι μαζί μπορούμε να κάνουμε πάρα πολλά πράγματα για την Κρήτη.»

Στο κάλεσμα για συνεργασία ανταποκρίθηκε άμεσα ο κ. Τσουρδαλάκης, που τόνισε ότι στους χαλεπούς καιρούς για τη χώρα μας η αρωγή στην πατρίδα είναι υπεραναγκαία.

Ο κ. Αρναουτάκης ζήτησε από τον Πρόεδρο του Παγκοσμίου Συμβουλίου, στήριξη της κρητικής διατροφής και του τουρισμού. Στην ίδια κατεύθυνση ο κ. Τσουρδαλάκης είπε ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο έχει συγκεκριμένη πρόταση, για τη καθιέρωση της κρητικής διατροφής στα χιλιάδες ελληνικά εστιατόρια του εξωτερικού.

Υπενθυμίζεται ότι το Παγκόσμιο Συμβούλιο Κρητών είναι το γνωμοδοτικό και εισηγητικό όργανο προς την ελληνική πολιτεία για θέματα που αφορούν τους ανά τον κόσμο απόδημους Κρητικούς. Αποτελεί το τριτοβάθμιο όργανο των Κρητών που ζουν εκτός του νησιού για τον στρατηγικό σχεδιασμό και τον συντονισμό των δραστηριοτήτων όλων των κρητικών ομοσπονδιών, συλλόγων και αδελφοτήτων ανά τον κόσμο. Απώτερο σκοπό έχει την προβολή της Κρήτης και της κρητικής ταυτότητας.

Η ετήσια Γενική Συνέλευση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών θα γίνει στις 11 Αυγούστου στο Ρέθυμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...