Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Συνάντηση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων με Ό. Κεφαλογιάννη

Την απλοποίηση των διαδικασιών επιβίβασης και αποβίβασης στα ελληνικά λιμάνια επιβατών από χώρες εκτός Σένγκεν και τη διεύρυνση των ωρών λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων τη θερινή περίοδο, έθεσε το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας, σε συνάντηση που είχε με την υπουργό Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο προσπαθειών που καταβάλλονται για να προσεγγίζουν περισσότερα κρουαζιερόπλοια ελληνικά λιμάνια, μετά και την απελευθέρωση του καμποτάζ, οι επιβάτες κρουαζιεροπλοίων που είναι από χώρες εκτός συνθήκης Σένγκεν για να μπορούν να αποβιβαστούν χρειάζονται απαραίτητα τη χορήγηση βίζας.

Στελέχη εταιρειών κρουαζιέρας αναφέρουν ότι η συγκεκριμένη διαδικασία εκτός από την ταλαιπωρία που υφίσταται ο ταξιδιώτης τουρίστας έχει και οικονομικό κόστος.

Το προεδρείο της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων έθεσε επίσης στην υπουργό το θέμα των αεροπορικών συνδέσεων, κυρίως από πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών με τη χώρα μας, ενώ συζητήθηκε και το θέμα της διεύρυνσης της τουριστικής περιόδου ιδιαίτερα στις νότιες περιοχές, όπου οι καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα είναι ηπιότερες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...