Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ποιοτικό Κρητικό σταφύλι στις αγορές του εξωτερικού

A green wine grape.
 (Photo credit: Wikipedia)
Με αφορμή την έναρξη της εξαγωγικής περιόδου του επιτραπέζιου σταφυλιού, από τα κυριότερα εξαγώγιμα προϊόντα του νησιού και τόσο σημαντικού για την οικονομία της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη,  στην Περιφέρεια Κρήτης υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη Ηρακλείου Ευριπίδη Κουκιαδάκη.

Στη σύσκεψη, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα διάθεσης του προϊόντος στις αγορές, συμμετείχαν εξαγωγικοί φορείς της Π.Ε. Ηρακλείου, στελέχη της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής, και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών & Ποιοτικού Ελέγχου.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των εξαγωγέων ενώ δόθηκε ιδιαίτερη βαρύτητα στην ποιότητα του εξαγώγιμου προϊόντος, και συγκεκριμένα στο θέμα της ωριμότητας του επιτραπέζιου σταφυλιού, με σκοπό την καλύτερη αποδοχή του στις αγορές του εξωτερικού.

Ακόμα, τέθηκαν ζητήματα που προκύπτουν κατά την διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, ενώ δεσμεύτηκαν οι συμμετέχοντες ότι θα συνεργαστούν προκειμένου να επιλυθούν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Όπως επεσήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης η συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί και με ακόμη πιο διευρυμένη σύνθεση, με στόχο την μεγαλύτερη διάθεση των αμπελουργικών προϊόντων  στις αγορές του εσωτερικού αλλά και του εξωτερικού, στον κατάλληλο χρόνο.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...