Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Τα Χανιά τίμησαν τα θύματα του Όσλο

Ο Δήμος Χανίων σε συνεργασία με την Ενωση Ξενοδόχων Χανίων πραγματοποίησαν εκδήλωση στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας που συνέβη πριν από έναν χρόνο (22-7-2011) στο Όσλο της Νορβηγίας και το νησάκι Ουτόγια, μετά από δολοφονική επίθεση, με αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο 93 ατόμων.

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε τελετή μνήμης στις 8 το βράδυ του Σαββάτου έξω απο το Γιαλί Τζαμισί στο παλιό λιμάνι όπου σε μια πρωτότυπη και ευρηματική εκδήλωση, ανάβοντας 93 κεριά, όσο τα θύματα της τραγωδίας του Όσλο, οι παρευρισκόμενοι απέδωσαν τον ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Νορβηγίας.
Για την εκδήλωση, δόθηκε και σχετική συνέντευξη Τύπου στο Δημαρχείο Χανίων.

«Τα Χανιά αποτίνουν τον ελάχιστο φόρο τιμής στα θύματα της Νορβηγίας, μίας φίλης χώρας, ενός φίλου λαού, που σταθερά και διαχρονικά επιλέγει τον τόπο μας ως πρώτο προορισμό για τις διακοπές του», επεσήμανε η εντεταλμένη σύμβουλος σε θέματα Τουρισμού, Μαρία Κοκκινάκη.

«Πρόκειται για μία σεμνή, λιτή τελετή, που θα γίνει στην προβλήτα του λιμανιού, μπροστά από το Γιαλί Τζαμισί», συμπλήρωσε η κα Κοκκινάκη, η οποία κάλεσε τους Χανιώτες να παραβρεθούν αποτίνοντας φόρο τιμής στα θύματα της Νορβηγίας.
Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων, το μέλος της, Γιώργος Νικάκης, κάλεσε τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Χανίων να παραστούν στην εκδήλωση «ως ένδειξη αλληλεγγύης στο νορβηγικό λαό, ο οποίος στηρίζει τη χανιώτικη αγορά».
Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν μεγάλη και μέσα σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ευχή να μην ξανασυμβεί πουθενά ανάλογη τραγωδία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...