Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Πύρινος εφιάλτης στο Ελαφονήσι - Καίγονται σπίτια σε οικισμούς

Εφιαλτικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στο Ελαφονήσι της Κρήτης καθώς η φωτιά που έχει ξεσπάσει εδώ και ώρες συνεχίσει το καταστροφικό της έργο κάνοντας στάχτη σπίτια και καλλιέργειες.
Η τεράστια δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έχει αναπτυχθεί στο Ελαφονήσι καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να περιορίσει τα μέτωπα της πύρινης λαίλαπας η οποία εξαπλώνεται με αστραπιαία ταχύτητα λόγω των ανέμων εντάσεως μέχρι και 7 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή!

Οικισμοί και χωριά έχουν εκκενωθεί ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του Prismanews δέκα τουλάχιστον σπίτια έχουν μέχρι στιγμής καεί, ενώ απειλούνται ακόμα περισσότερα, με την κατάσταση να χαρακτηρίζεται από τους αξιωματικούς της πυροσβεστικής τραγική ...

Αυτή τη στιγμή η φωτιά έχει ζώσει τα χωριά Αμυγδαλοκεφάλι και Σημαντηριανά, ενώ απειλεί με ολοκληρωτική καταστροφή την περιοχή. Το πύρινο μέτωπο περνάει στην κυριολεξία μέσα από τους οικισμούς, ενώ οι πυροσβέστες μαζί με κατοίκους δίνουν μάχη για να σώσουν ότι μπορούν.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή επιχειρούν συνολικά 16 οχήματα της Π.Υ. Με 40 πυροσβέστες, τρία πεζοπόρα τμήματα με δέκα άνδρες το καθένα, ενώ δύο υδροφόρες και πυροσβεστικά οχήματα έχουν διατεθεί από τους δήμους.

Ο φόβος των πυροσβεστών και των επικεφαλής της επιχείρησης κατάσβεσης της τεράστιας πυρκαγιάς που μαίνεται στο Ελαφονήσι για το μέγεθος που μπορεί να πάρει η φωτιά είναι μεγάλος, ενώ ο απόλυτος εφιάλτης θα είναι η κατεύθυνση του πύρινου μετώπου προς την περιοχή Σφηνάρι, εκεί όπου νωρίτερα είχε τεθεί υπό έλεγχο άλλη πυρκαγιά!
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...