Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Ρεθεμνιώτικα τυριά και αγροτικά προϊόντα στα ράφια ρώσικων σουπερ μάρκετ

Θετικό ήταν και στο Ρέθυμνο το κλίμα για την προώθηση των τοπικών προϊόντων στην ρωσική αγορά με την στήριξη... της Περιφέρειας Κρήτης.

Το μεσημέρι οι Ρώσοι επιχειρηματίες συναντήθηκαν με εκπροσώπους της περιφερειακής ενότητας Ρεθύμνου, καθώς και με τον πρόεδρο της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών, όπου και συζήτησαν τους τρόπους με τους οποίους θα τοποθετηθούν στα ράφια των ρωσικών σούπερ μάρκετ τα ρεθυμνιώτικα προϊόντα.

Ειδικότερα, στο τυροκομείο της ένωσης αγροτικών συνεταιρισμών Ρεθύμνου βρέθηκαν το μεσημέρι τα μέλη της ρωσικής αντιπροσωπείας επιχειρηματιών που από χθες βρίσκονται στην Κρήτη, στο πλαίσιο της αύξησης των εξαγωγών κρητικών προϊόντων στη ρωσική αγορά, που είναι μία από τις μεγαλύτερες στον κόσμο.

Η αντιπροσωπεία που αποτελείται από στελέχη επτά μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ -που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τροφίμων- εμφανίστηκε γοητευμένη από τα κρητικά προϊόντα και μάλιστα, όπως ειπώθηκε, οι ρώσοι επιχειρηματίες είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν ώστε να ξεπεραστούν κάποια προβλήματα πιστοποίησης που υπάρχουν σε κάποιες επιχειρήσεις του νησιού μας, ώστε από τον ερχόμενο κιόλας Σεπτέμβριο τα προϊόντα της κρητικής γης ν' αποκτήσουν περίοπτη θέση στα ράφια μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της Ρωσίας.

Μέχρι στιγμής περισσότερες από δέκα συμφωνίες έχουν ήδη κλειστεί, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος ο Διονύσης Ποππόφ, οι εξαγωγές που θα γίνουν, σχεδιάζονται με πολύ προσοχή και σε πρώτη φάση οι ποσότητες θα είναι περιορισμένες. Το ενδιαφέρον της ρωσικής αντιπροσωπείας επικεντρώθηκε σε προϊόντα όπως το μέλι, το λάδι, οι ελιές, το κρασί, τα γαλακτοκομικά, αλλά ακόμα και τα καλλυντικά που βασίζονται σε τοπικά προϊόντα.
prismanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...