Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

Χανιά: Καμένα σπίτια, καλλιέργειες και ζώα άφησε πίσω η φωτιά στην Κίσσαμο!

Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί, από το μεσημέρι, η μεγάλη πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (18-07-2012) στην Κίσσαμο, μεταξύ των περιοχών Βάθη, Παπαδιανά Κεφάλι και Αμυγδαλοκεφάλι, με αποτέλεσμα να καταστραφούν καλλιέργειες, να καούν ζώα και μελίσσια, ενώ εκκενώθηκε ο οικισμός Παπαδιανά, όπου υπέστησαν σοβαρές ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια, κυρίως αγροικίες και παλιές κατοικίες.

Οι δυνάμεις πυρόσβεσης που βρίσκονται στην περιοχή έχουν να αντιμετωπίσουν πολλές μικρές εστίες σε διάφορα σημεία, ενώ υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της αναζωπύρωσης, καθώς στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες σε ένα πύρινο μέτωπο που έφθανε τα 20 χιλιόμετρα.

Το έργο των επίγειων δυνάμεων συνέδραμε το πρωί και το πυροσβεστικό ελικόπτερο, που όμως, λόγω βλάβης λίγο πριν τις 10, κατευθύνθηκε προς το αεροδρόμιο της Σούδας και επέστρεψε στις 12 το μεσημέρι στο μέτωπο της φωτιάς. Έως στιγμής εκτιμάται ότι έχουν καεί 1.500 στρέμματα καλλιεργειών και χορτολιβαδικής έκτασης. Ωστόσο, ακριβής αποτίμηση θα γίνει μόλις σβήσει και η τελευταία εστία φωτιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...