Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Πέθανε ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης

Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα τα ξημερώματα ο Aπόστολος Παπουτσάκης.

 Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Εργοτέλης δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας που αντιμετώπιζε τις τελευταίες ημέρες, καθώς νοσηλευόταν, μετά από καρδιακό επεισόδιο, στην εντατική μονάδα θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ο Απόστολος Παπουτσάκης είχε υποστεί ισχαιμικό επεισόδιο. Αφού διέφυγε τον κίνδυνο νοσηλεύτηκε σε δωμάτιο του Νοσοκομείου Ηρακλείου, αλλά μετά την επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του μεταφέρθηκε εκ νέου στη ΜΕΘ.

Να σημειωθεί ότι ο Παπουτσάκης επρόκειτο να αναχωρήσει για την Αθήνα προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση μπάι-πας.

Ο Απόστολος Παπουτσάκης μπήκε στο χώρο του ποδοσφαίρου το 2006-07, αναλαμβάνοντας αντιπρόεδρος στον Εργοτέλη και αποκτώντας μία πολύ στενή συνεργασία με το δίδυμο Τζώρτζογλου-Σουλτάτου, που ήταν τότε στην ομάδα.

Τον Ιανουάριο του 2008 ήταν αυτός που ανέλαβε την προεδρία της ΠΑΕ, σε μία κρίσιμη καμπή τότε για την κρητική ομάδα, δίνοντάς της ώθηση για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.

Τα επόμενα χρόνια, με τον Απόστολο Παπουτσάκη στην προεδρία, ο Εργοτέλης κέρδισε την καταξίωση στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου αλλά κυρίως κέρδισε το σεβασμό αντιπάλων και φίλων, με τον ίδιο ν’ αποτελεί το φωτεινό παράδειγμα σ’ ένα χώρο που κυριαρχούσαν άλλου είδους πρακτικές. Με αγάπη για τον Εργοτέλη και το κρητικό ποδόσφαιρο, ο Απόστολος Παπουτσάκης δημιούργησε μία ομάδα-μοντέλο σε όλα τα επίπεδα (διοικητικά, οικονομικά, αγωνιστικά). Ο Εργοτέλης ήταν ο «παράδεισος» των ποδοσφαιριστών, αφού όλα λειτουργούσαν πρότυπα και στην εντέλεια.
 
Το περσινό καλοκαίρι ανέλαβε πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, μία θέση την οποία τίμησε με την αξιοπρέπεια και την ντοπροσύνη του, έστω και αν κάποιοι το εκμεταλλεύτηκαν αυτό για να "πλήξουν" τον Εργοτέλη. Ο Απόστολος Παπουτσάκης "έφυγε" αλλά η μάχη για να παραμείνει ο Εργοτέλης στη Σούπερ Λίγκα είναι δεδομένο ότι θα συνεχιστεί...

Έδωσε τεράστιο βάρος στα νέα παιδιά, συνεχίζοντας την προσπάθεια των προκατόχων του και το Μαρτινέγκο αποτέλεσε κυψέλη για τις υποδομές. Μάλιστα, πάρα πολλά ταλέντα απ’ όλη την Κρήτη και την Ελλάδα ήρθαν στον Εργοτέλη, αφού ο Παπουτσάκης επένδυσε στο νέο αίμα.

Παράλληλα, βοήθησε σωματεία απ’ όλη την Κρήτη, είτε με χορηγίες, είτε με βοήθεια σε ποδοσφαιριστές και ήταν κοντά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και την ΕΠΣΗ. Το κενό που αφήνει είναι τεράστιο…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...