Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

Στα μαλακά έπεσε ο 31χρονος: Δύο χρόνια με αναστολή για τα όπλα

Στα μαλακά έπεσε χθες ο 31χρονος επιχειρηματίας από τον Άγιο Νικόλαο, ο οποίος διατηρούσε ολόκληρη συλλογή από όπλα και πυρομαχικά.

Σε μια αποθήκη οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα ξύλινο μπαούλο, το οποίο περιείχε ένα πολεμικό όπλο καλάσνικοφ διαμετρήματος 0,762 εκατοστών, ένα υποπολυβόλο Oύζι διαμετρήματος 9 χιλιοστών, τέσσερα πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών, ένα κυνηγετικό όπλο, τέσσερα πιστόλια ρίψης φωτοβολίδων, 3.663 φυσίγγια και οκτώ γεμιστήρες για τα παραπάνω όπλα, μια σκοπευτική διόπτρα και ένα κοντάκι για καλάσνικοφ.

Οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν ακόμη ένα πιστόλι Φλόπερ και μια κυνηγετική καραμπίνα, όπλα τα οποία ο συλληφθείς κατείχε νόμιμα, καθώς ασχολείται με τη σκοποβολή.

Ο 31χρονος, όπως μας πληροφόρησε ο συνήγορος υπεράσπισης κ. Βαγγέλης Στρατουδάκης, παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λασιθίου, το οποίο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών με αναστολή (καθώς είχε λευκό ποινικό μητρώο) και χρηματική ποινή 5 χιλιάδων ευρώ.

Τα όπλα, σύμφωνα με τον κ. Στρατουδάκη, έχουν κατασχεθεί και αποδοθεί στις στρατιωτικές Αρχές.

Ο συνήγορός τους από την πρώτη στιγμή είχε υποστηρίξει πως τα όπλα είχαν αποκτηθεί προ 10ετίας και ποτέ δε χρησιμοποιήθηκαν. Πως ήταν παρατημένα στο χώρο που βρέθηκαν για πάρα πολλά χρόνια. Πως αποκτήθηκαν στο πλαίσιο νεανικής επιπολαιότητας, αλλά παρέμεναν ξεχασμένα, καθώς τα ενδιαφέροντα του 31χρονου άλλαξαν στο μεταξύ, αφού απέκτησε οικογένεια και επιχειρηματική δραστηριότητα.
neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...