Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Πτώση 30% στην τουριστική κίνηση στην Σητεία

Πτώση, που φτάνει ακόμα και το 30%, παρουσιάζει η τουρισιτκή κίνηση στην περιοχή της Σητείας.

Κάνοντας έννα πρώτο απολογισμό της μέχρι τώρα κίνησης, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Μιχάλης Αντωνιδάκης, δήλωσε ότι βασική αιτία του κακού είναι η πολιτική αστάθεια που επικρατούσε στην χώρα μας μέχρι τις εκλογές της 17ης Ιουνίου. Δεν είναι τυχαίο ότι τότε έγιναν οι περισσότερες ακυρώσεις.

Όπως επίσης δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, μετά τον σχηματισμό κυβέρνησης, το ποσοστό άρχισε να μειώνεται. " Στο τέλος της φετινής σεζόν θα κάνουμε " ταμείο" και πιστεύω ότι το ποσοστό μείωσης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή μας θα αγγίξει, τελικά, το 20%" είπε ο κύριος Αντωνιδάκης κάνοντας τις δικές του εκτιμήσεις.

Την ίδια ώρα υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τον εσωτερικό τουρισμό. Είναι γνωστό ότι οι περισσότεροι Έλληνες θα κάνουν φέτος διακοπές στα...σπίτια τους λόγω της οικονομικής κρίσης. Ένα χαρακτηρισιτκό παράδειγμα για την Σητεία είναι ότι υπάρχουν αρκετά άδεια δωμάτια τον Αύγουστο.

Οι επεγγελματίες του τουρισμού εναποθέτουν τις ελπίδες τους για μικρή ανάκαμψη στις κρατήσεις της τελευταίας στιγμής, ενώ μέχρι και πέρυσι ήταν από εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατον να βρεθούν άδεια δωμάτια στην διάρκεια του Αυγούστου.
 
neakriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...