Πέμπτη 7 Ιουνίου 2012

Στο "σκαμνί" ο δημοσιογράφος του Spiegel για το συκοφαντικό δημοσίευμα

Στο "σκαμνί" του β΄τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθεται, σήμερα, ο δημοσιογράφος του "Der Spiegel" για το συκοφαντικό δημοσίευμα του 2010, στο οποίο γινόταν λόγος για τη διαφθορά στην Ελλάδα, με συγκεκριμένες αναφορές σε κτηνοτρόφους της Κρήτης που με πλάγιους τρόπους εξασφαλίζουν παράνομες επιδοτήσεις.

Με αφορμή το δημοσίευμα, μήνυση στο δημοσιογράφο, κατέθεσε ο Σύλλογος Επαγγελματιών Κτηνοτρόφων ν.Ηρακλείου. Στο δικαστήριο, σήμερα, παρών είναι ο Γερμανός δημοσιογράφος, ενώ ο δικηγόρος του υπέβαλε ένσταση ισχυριζόμενος ότι είναι η άκυρη η παρουσία του Συλλόγου στο δικαστήριο, καθώς μήνυση μπορούν να υποβάλλουν μόνο φυσικά πρόσωπα και όχι σύλλογοι.

Εν τω μεταξύ και εκ μέρους των κτηνοτρόφων, ο δικηγόρος Γιώργος Κοκοσάλης υπέβαλε ένσταση ζητώντας να μη ληφθούν υπόψη καταθέσεις που έχουν γίνει εκ μέρους των κτηνοτρόφων.

Το δικαστήριο διέκοψε προκειμένου να αποφανθεί επί των ενστάσεων.

Αφορμή για τη μήνυση στάθηκε το άρθρο του γνωστού περιοδικού που δημοσιεύτηκε στις 3 Απριλίου 2010. Ο εγκαλούμενος δημοσιογράφος φιλοξενούσε συνέντευξη από μία τυπική ελληνική οικογένεια που διαμένει στην Αθήνα και ειδικότερα από την οικογένεια Παπαδάκη και αναφερόταν στη διαφθορά ανά την Ελληνική Επικράτεια, διαφθορά που όπως υποστηρίζει το περιοδικό, είναι ικανή να κλονίσει μία ολόκληρη ένωση Κρατών.

Στο άρθρο μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης εξαπατούν τους ελεγκτές των Βρυξελλών με ένα "απίθανο κολπάκι" προκειμένου να εξασφαλίζουν επιδοτήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...