Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Θέατρο Τεχνόπολις - Ηράκλειο: Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Το Θέατρο του Τεχνόπολις στο Ηράκλειο Κρήτης, φιλοξενεί για ακόμη μια χρονιά ένα πλήρες καλλιτεχνικό καλοκαίρι με μουσικές και θεατρικές παραστάσεις που ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Ιουλίου και ολοκληρώνονται την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου.

Καταξιωμένοι  Έλληνες και Ξένοι  καλλιτέχνες, μεγάλα ονόματα της διεθνούς δισκογραφίας αλλά και σύγχρονες θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους, υπόσχονται να γεμίσουν τις καλοκαιρινές μας νύχτες με εξαιρετικές μελωδίες και εικόνες. Μερικά από τα πιο σημαντικά μουσικά δρώμενα που θα συμμετέχουν σε Ελληνικό επίπεδο είναι ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με τα Κίτρινα ποδήλατα και την Τάνια Κικίδη , ο μοναδικός Κωστής Μαραβέγιας – Maravegias Illegal , οι επιστροφή του σημαντικού hip – hop – reggae γκρούπ Ρόδες United, ο σπουδαίος Μιχάλης Ρακιτζής σε μια μουσική παράσταση που θα συζητηθεί, το παραδοσιακό μουσικό σχήμα του Μιχάλη Φραγκιαδάκη ‘Πύλη του Ηχου’ με τον Ψαραντώνη , ο Γιάννης Αγγελάκας με τον Ψαρογιώργη  σε μια ιδιαίτερη μουσική συνεργασία, ο Γιάννης Κότσιρας και άλλοι Έλληνες καλλιτέχνες.Το διεθνές κύμα της μουσικής θα βρεθεί και φέτος στο θέατρο του Τεχνόπολις με ροκ μελωδίες  των αγαπημένων Puressence από την Αγγλία, με την πιο σπουδαία μουσική κολεκτίβα της wolrd-ethnic-reggae μουσικής, τους Thievery Corporation και η πολλά υποσχόμενη soul – funk τραγουδίστρια IMANY από την Γαλλία με το εκπληκτικό κομμάτι και γνωστό παγκοσμίως ‘You will never know’ .

Επίσης οι πιο ιδιαίτερες θεατρικές παραγωγές για μικρούς και μεγάλους όπως το ‘radioΖουμπάΜπαλι’ με τα παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ , ‘ Το κυνήγι του θησαυρού’ από την θεατρική ομάδα Τεχνόρασις, την παράσταση Οδυσσεβάχ της Ξένιας Καλογεροπούλου από το θέατρο του Βορρα , τις θεάτρικες παραστάσεις με τις καλύτερες κριτικές από το Φεστιβάλ Αθηνών το χοροθέατρο ‘Erofilly synopsis’ του Γ. Χορτάτση από την εταιρεία θεάτρου χώρο, το θεατρικό ‘Γίοι και Κόρες’ του Γιαννη Καλαβριανού από την Ομάδα Sforaris και το θεατρικό ‘Ο Λάμπρος’ της Σύλβιας Λιούλιου.

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων θέατρο Τεχνόπολις :

Δευτέρα 02 Ιουλίου Μουσική Παράσταση ΡαδιοΖουΜπαΜπαΛί του Δημήτρη Μπασλάμ - Ώρα έναρξης : 21:00
Τα τραγούδια του Δημήτρη Μπασλάμ μέσα από τα τέσσερα μουσικά του παραμύθια δημιουργούν όλα μαζί μια νέα διασκεδαστική μουσική παράσταση. Μια παράσταση βασισμένη κυρίως στα τραγούδια του λυρικού Γαργαληστή, του εύθυμου Αγησίλαγου, της σύγχρονης Θυμωμένης Μπετονιέρας και του κινηματογραφικού Βαρύτονου.
Μια ζωντανή ορχήστρα οκτώ μουσικών μας μεταφέρει με το κέφι και την εξωστρέφειά της από τις παιχνιδιάρες Πυγολαμπίδες Κολυμβήτριες στην χορευτική Σαλοπέτα, κι από τον κουρασμένο Ήλιο στα κίτρινα κατακίτρινα Λεμονόψαρα και στην βουλιμική Θεία που όλο και κάτι θέλει.

Δευτέρα 09 Ιουλίου : Puressence Live + Philter + Why not the band? Ώρα έναρξης : 20:30
Το αγαπημένο μας ροκ συγκρότημα από το Manchester της Αγγλίας , οι Puressence, επιστρέφουν στο Ηράκλειο για να προωθήσουν το τελευταίο τους δίσκο, Solid State Recital αλλά και να δώσουν μια ανάσα στις δύσκολες στιγμές μας με τα αγαπημένα κομμάτια από την 20ετή καριέρα τους. Μετά τη πολυκοσμία στην Θεσσαλονίκη και την Αθήνα του χειμώνα που μας πέρασε, οι Puressence έρχονται να γεμίσουν και τους καλοκαιρινούς χώρους των περιφερειακών πόλεων και μας προσκαλούν στο απόλυτο συναυλιακό rock event του καλοκαιριού!

Τρίτη 10 Ιουλίου Παιδικό θέατρο «ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΘΗΣΑΥΡΟΥ» από το θέατρο Τεχνόρασις - Ώρα έναρξης : 21:00
Οι ήρωες του παραμυθιού: ο Πινόκιο, η Κοκκινοσκουφίτσα, η Εσμεράλδα, ο Αλαντίν, η Χιονάτη, η Σταχτοπούτα, ο Πίτερ Παν, ο Τομ και ο Τζέρυ προσπαθούν να βρουν ένα μεγάλο θησαυρό και μ’ αυτόν να εκπληρώσουν τα όνειρά τους (να σταματήσουν τους πολέμους, να προστατεύσουν τα ζώα και να κάνουν τη γη μας καταπράσινη). Παρά τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν από τον  Κάπτεν Χουκ και τη Κακιά Μάγισσα φτάνουν στο στόχο τους και ανακαλύπτουν ότι ο Μεγαλύτερος θησαυρός του Κόσμου είναι τα παιδιά.

Πέμπτη 12 Ιουλίου Συναυλία με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου , τα Κίτρινα Ποδήλατα και την Τάνια Κικίδη  - Ώρα έναρξης : 21:30
Από πού να αρχίσεις, που να σταθείς και που να τελειώσεις για να περιγράψεις την διαδρομή του Βασίλη;  Από τον Καββαδία στον Λοΐζο και στον Άσιμο. Στις μελαγχολικές μπαλάντες, στα πολιτικά τραγούδια μα και στους ποιητές μας.
Μαζί του το αγαπημένο νεανικό ροκ συγκρότημα  Κίτρινα Ποδήλατα  ερμηνεύοντας γνωστά τους τραγούδια με εκρηκτική ενέργεια και  σκηνική παρουσία. Αυτή την υπέροχη παρέα έρχεται να  συμπληρώσει η ξεχωριστή  Τάνια Κικίδη , που ενώνει «Δύση και Ανατολή» με την κρυστάλλινη φωνή της και φωνάζουν μαζί «Πόσο μου λείπεις…»

Δευτέρα 16 και Τρίτη 17 Ιουλίου Παιδικό θέατρο ‘Οδδυσσεβάχ’ της Ξένιας Καλογεροπούλου από την Θέατρο του Βορρα - Ώρα έναρξης : 21:30
Το «Θέατρο του Βορρά» ξεκινάει το θεατρικό του ταξίδι ανεβάζοντας τον Οδυσσεβάχ, την καταπληκτική παράσταση της Ξένιας Καλογεροπούλου, σε μουσική Διονύση Σαββόπουλου  και πρωταγωνιστικό ρόλο των Πάνο Βλάχο που  φέτος συμπληρώνει τριάντα χρόνια ζωής και έχει μαγέψει εκατομμύρια θεατές . Η παράσταση,  φέτος το καλοκαίρι ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα  φιλοδοξώντας να παρασύρει μαζί της  στο ταξίδι νέους, μικρούς - και όχι μόνο - φίλους της να φάνε μαζί το λωτό… και να ξεχάσουν να μεγαλώσουν.

Παρασκευή 20 Ιουλίου Rock Μουσικό Φεστιβάλ Come Out and Play με τους Winter Crescent, Timeriver , Weird Totem, Modern Music School Band και The Boulevard - Έναρξη 20:00
Το απόλυτο heavy – rock festival ‘Come Out and play’ μας παρουσιάζει τα πιο σημαντικά metal συγκροτήματα της πόλης μας σε ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει πάνω από 4 ώρες δυνατών μουσικών.

Δευτέρα 23 Ιουλίου Συναυλία με τον Μιχάλη Φραγκιαδάκη - Πύλη του Ήχου και τον Ψαραντώνη - Ώρα έναρξης 21:30
Ο συνθέτης και δεξιοτέχνης του λαούτου Μιχάλης Φραγκιαδάκης μαζί με τους εκπληκτικούς μουσικούς του Πύλη του Ηχου συναντάει το Ψαραντώνη σε μια πολύ ενδιαφέρουσα κρητική παραδοσιακή μουσική σύμπραξη επί σκηνής.

Τετάρτη 01 Αυγούστου Συναυλία με τους Thievery Corporation - Ώρα έναρξης 21:30
Οι Thievery Corporation, το αχτύπητο δίδυμο των Rob Garza και Eric Hilton, ένα από τα αγαπημένα συγκροτήματα του ελληνικού κοινού, έρχεται για πρώτη φορά στην πόλη μας! Κάθε επίσκεψη τους στην Ελλάδα γίνεται sold out ενώ με τις ανεπανάληπτες συναυλίες τους δικαιολογούν απόλυτα τον χαρακτηρισμό της κορυφαίας live μπάντας του πλανήτη!. 14 μουσικοί επί σκηνής, εντυπωσιακά γυναικεία φωνητικά, δυνατοί στίχοι, βραζιλιάνικη bossa nova, και όλες οι μεγάλες επιτυχίες τους!

Σάββατο 04 Αυγούστου Μουσικό φεστιβάλ με τους Maraveyas Ilegal + Rodes United + exposed + MMS band live - Ώρα έναρξης 20:30
To πιο μεγάλο μουσικό  Festival είναι γεγονός! Πάνω από 4 ώρες live μουσικής με τα σπουδαιότερα νεανικά σχήματα της χώρας των Maraveyas ilegal - Rodes United - exposed - Modern music school band στο απόλυτο συναυλιακό γεγονός του καλοκαιριού! Σας προ-σκλαλούμε να χορέψουμε να τραγουδήσουμε με μελωδίες της ροκ - reggae - hip hop - balkan groove - swing μουσικής σε αυτή την μοναδική γιορτή της μουσικής στην πόλη μας!

Τετάρτη 08 Αυγούστου Συναυλία με τον Μιχάλη Ρακιντζή - Ώρα έναρξης 21:30
Eνα από τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής pop σκηνής για μία και μοναδική συναυλία - αναδρομή σε ολόκληρη τη μουσική σταδιοδρομία του, από την εποχή των Scraptown μέχρι σήμερα. Ο Μιχάλης Ρακιντζής πάντα πρωτοπόρος στην Ελληνική Μουσική Βιομηχανία  διαμορφώνει τις μοναδικές Rock δημιουργίες του σε Hardstyle - Dubstep - Electro dance ρυθμούς. Το μουσικό πρόγραμμα συνοδεύεται με προβολή οπτικού υλικού. Η απόλυτη μετάβαση στο μέλλον μέσα από το παρελθόν σε μια δυναμική και ανατρεπτική παρουσίαση.

Παρασκευή 31 Αυγούστου Συναυλία με την IMANY - Ώρα έναρξης 21:30
Η Imany, που ξάφνιασε την Ευρώπη με την «ειλικρίνεια» που περιέχουν οι στίχοι των τραγουδιών της, αλλά και την αισθα-ντική φωνή που μαγεύει, θα μας παρουσιάσει τραγούδια από στιγμές, που, καθώς περιπλέκονται,εξιστορούν τις προφανείς αλήθειες της ζωής, το ανομολόγητο καρδιοχτύπι, το θυμό, την ανεξέλεγκτη επιθυμία, τον έρωτα. Η 26χρονη star Γαλλίδα τραγουδίστρια δεν θα φέρει μόνο φρέσκο αέρα από την πατρίδα της, αλλά και… πίστη στα όνειρα που γίνονται πραγματικότητα, αφού όπως λέει «You will never know…» .

Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου Συναυλία με τους Γιάννη Αγγελάκα και Ψαρογιώργη  - Ώρα έναρξης 21:30
Ο Γιαννης Αγγελάκας με τον Ψαρογιώργη σε μια ιδιαίτερη μουσική σύμπραξη επί σκηνής. Ο Γιαννης Αγγελάκας δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ένας από τους πιοσημαντικούς, πολύμορφους καλλιτέχνες της σύγχρονης Ελλάδας. Ο Ψαρογιώργης είναι ένας επιφανής ερμηνευτής της κρητικής παραδοσιακής μουσικής  οπου με το χάρισματης πλούσιας κληρονομιάς αποδίδει τις μελωδίες στο λαούτο με καινοτόμες ερμηνείες.

Τετάρτη 05 Σεπτεμβρίου Θεατρική Παράσταση ‘Erofilly Synopsis’ από την εταιρία Θεάτρου Χώρος - Ώρα έναρξης 21:30
Επιμένοντας με αφοσίωση και ταλέντο στη διερεύνηση παραδοσιακών μορφών του νεοελληνικού θεάτρου και στην παράλληλη εμβάθυνση στα μυστικά του υποκριτικού κώδικα, ο νεανικός θίασος του Σίμου Κακάλα αναμετράται με την Ερωφίλη του «λογιωτάτου και ευγενεστάτου κυρίου Γεωργίου Χορτάτση του Κρητικού». Παράσταση εν εξελίξει, η κορυφαία αναγεννησιακή τραγωδία με τον τυραννικό βασιλιά που «όχι μόνον την κεφαλήν αλλά και την καρδίαν και τα χέρια τού {Πανάρετου} έδωκε της θυγατρός του διά κανίσκι»...

Σάββατο 08 Σεπτεμβρίου Συναυλία με τον Γιάννη Κότσιρα - Ώρα έναρξης 21:30
Ο Γιάννης Κότσιρας παρέα με μια υπέροχη ομάδα μουσικών και την ανερχόμενη τραγουδίστρια Σαββέρια Μαργιολά , παρουσιάζει μία μοναδική μουσική παράσταση φέτος το καλοκαίρι, ταξιδεύοντας στο Τεχνόπολις! Μια ιδιαίτερη μουσική παράσταση με επιλογές από αγαπημένα τραγούδια της ευρύτερης ελληνικής δισκογραφίας αλλά και δικά του αγαπημένα γνωστά και «άγνωστα». Έξι σπουδαίοι μουσικοί, κυριολεκτικά συμπρωταγωνιστούν σε αυτή τη μουσική προσέγγιση, βάζοντας ο καθένας την ενορχηστρωτική του πρόταση!

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου Θεατρική παράσταση ‘Γιοί και κόρες’ από την Ομάδα Sforaris - Ώρα έναρξης 21:30
Η ομάδα Sforaris, που ξεχώρισε με τις Παραλογές, έρχεται μετά το Φεστιβάλ Αθηνών αναζητώντας… την ευτυχία. Στην παράσταση ‘Γιοι και κόρες’ σε σκηνοθεσία Γιάννη Καλαβριανού ζωντανεύει στη σκηνή, από νέους ηθοποιούς, υλικό από τις μνήμες Ελλήνων και Ελληνίδων της τρίτης ηλικίας – με γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή τους, σπαράγματα της Ιστορίας, από το Μεσοπόλεμο, την Κατοχή και τον Εμφύλιο, ως τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα μωσαϊκό της άγραφης ζωής που πιέζεται, λοξοδρομεί αλλά επιμένει και αναζητά να ευτυχήσει, παράλληλα και κάτω από την επίσημα καταγεγραμμένη Ιστορία. Στην παράσταση ερμηνεύουν :Άννα Ελεφάντη, Μαρία Κοσκινά,  Αλεξία Μπεζίκη, Κωνσταντίνος Ντέλλας, Γιώρ

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου Θεατρική παράσταση ‘Ο Λαμπρός’  της Σύλβιας Λιούλιου - Ώρα έναρξης 21:30
Η παράσταση που έρχεται μετά το Φεστιβάλ Αθηνών και έχει κερδίσει τις καλύτερες κριτικές  θα δώσει μια μοναδική εμφάνιση στο Θεατρο Τεχνόπολις.  «Ο Λάμπρος θα μείνει Απόσπασμα». Με τα λόγια αυτά ο Σολωμός δίνει και το στίγμα ολόκληρου του έργου του. Έργο-σταθμός του νεότερου ελληνισμού, είναι σα ν’ αντιγράφει τα χαλάσματα ανάμεσα στα οποία δημιουργήθηκε. Δύο ηθοποιοί αποπειρώνται μια σκηνική έρευνα και μια ανασκαφή σ’ ένα ερειπωμένο ποίημα. Ξεκινώντας από το Ζ.12 Σολωμικό χειρόγραφο, η ταλαντούχα νέα σκηνοθέτης Σύλβια Λιούλιου  επιχειρεί μια προσέγγιση της τραγικής ιστορίας του Λάμπρου, και της «δυστυχούς» Μαρίας. Στην παράσταση ερμηνεύουν  η Έλενα Τοπαλίδου και ο Μιλτιάδης Φιορέντζης , μουσική έχει γράψει η  Λένα Πλάτωνος και τους φωτισμούς επιμελήθηκε η Ελευθερία Ντεκώ.

Info

Τοποθεσία Θέατρο Τεχνόπολις – Λεωφόρος Ανδρέα Παπανδρέου 116 Αμμουδάρα , Ηράκλειο Κρήτης
Ημερομηνία 2 Ιουλίου-21 Σεπτεμβρίου 2012
Πληροφορίες 2810823813 – 2810821400
Προπώληση εισιτηρίων Πολυχώρος Τεχνόπολις και Βιβλιοπωλείο Ελευθερουδάκης
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...