Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Λασίθι: Τα έδωσε και μετά είπε ότι του τα έκλεψαν!

Για ψευδορκία κατηγορείται ένας 67χρονος που είχε καταγγείλει κλοπή μοτοποδηλάτων ιδιοκτησίας του, η οποία- σύμφωνα με την καταγγελία του- είχε γίνει πριν από δύο χρόνια στον Άγιο Νικόλαο. 


Όπως είχε ισχυριστεί ο συγκεκριμένος άνδρας, άγνωστοι δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2010 έως 23/8/2010, αφαίρεσαν από μη περιφραγμένο χώρο της εταιρίας του, τριάντα τέσσερα δίκυκλα μοτοποδήλατα, τα οποία ήταν σταθμευμένα και σε ακινησία λόγω μηχανικών βλαβών, συνολικής χρηματικής αξίας 200 ευρώ, σύμφωνα με δήλωσή του.

Όπως γράφει το cretalive.gr το κουβέρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται όταν οι Αστυνομικοί του τμήματος Αρκαλοχωρίου εντόπισαν έναν 27χρονο Βούλγαρο να οδηγεί ένα από τα συγκεκριμένα δίκυκλα. Όταν κλήθηκε να παραδώσει τα απαραίτητα έγγραφα νόμιμης κυκλοφορίας του δικύκλου, ο 27χρονος έδειξε φωτοαντίγραφο υπεύθυνης δήλωσης με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής του 67χρονου, σύμφωνα με την οποία είχε παραχωρήσει είκοσι μοτοποδήλατα, σε εταιρία ενοικιάσεων μοτοποδηλάτων ιδιοκτησίας 62χρονου .

Στο πλαίσιο της έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Αρκαλοχωρίου, προέκυψε ότι το δίκυκλο μοτοποδήλατο το οποίο οδηγούσε ο 27χρονος Αλβανός μαζί με άλλα επτά ακόμα, αναφέρονταν στη υπεύθυνη δήλωση με ημερομηνία προγενέστερη της ημερομηνίας της καταγγελίας της κλοπής, που υπέβαλε ο 67χρονος στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγίου Νικολάου, καταθέτοντας κατά αυτόν τον τρόπο ψευδώς, στην αρμόδια αρχή.

Ο 67χρονος δεν συνελήφθη για το αδίκημα της ψευδορκίας, λόγω παρέλευσης των ορίων του αυτοφώρου. Το δίκυκλο μοτοποδήλατο κατασχέθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Αρκαλοχωρίου, που διενεργεί και την σχετική προανάκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...