Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

ΕΠΚΚ: Τράπεζες, σταματήστε να τρομοκρατείτε τους καταναλωτές-δανειολήπτες

Η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, τον τελευταίο καιρό, δεν δέχεται μόνο  πιεσμένους από τα χρέη τους δανειολήπτες, οι οποίοι προσπαθούν να ρυθμίσουν τα χρέη τους, βάσει των διατάξεων του Ν.3869/2010 ,(Κατσέλη), αλλά και αιφνιδιασμένους, δυσαρεστημένους , αγανακτισμένους και εξαγριωμένους πολίτες, οι οποίοι δέχονται την "επίθεση" από τις Τράπεζες σε λογαριασμό της μισθοδοσίας τους, ή ακόμα και σε λογαριασμούς καταθέσεων τους, (δεσμεύοντας τους) χωρίς οι ίδιοι να είναι οφειλέτες πουθενά, με το μόνο αδύναμο σημείο να είναι , ότι μπορεί να είναι εγγυητές δανείου συγγενικού προσώπου, φίλου ή συνεργάτη.

Οι Τράπεζες εκμεταλλευόμενες σχετικούς όρους, "ψιλά γράμματα" των δανειακών συμβάσεων των δανειζομένων, προβαίνουν σε αυτή την εκβιαστική πρακτική, δυσκολεύοντας την καθημερινότητα χιλιάδων καταναλωτών και μικροεπιχειρηματιών. Στο έτσι, αδιακρίτως και χωρίς οίκτο εφαρμόζουν την πιο σκληρή τακτική παρακρατήσεων (Αποφασίζομε και διατάζομαι) χωρίς να νοιάζονται αν ο δανειζόμενος έχει ελάχιστα Ευρώ για να επιβιώσει.. Οι Τράπεζες, παρότι οι Πιστοποιημένες Ενώσεις Καταναλωτών , ανά την Ελλάδα , στέκονται δίπλα στους καταναλωτές μέλη τους, στηρίζοντας τους,και παρότι το γνωρίζουν ότι ενεργούν την τελευταία διετία σκληρά και πιεστικά, στους καταναλωτές, συνεχίζουν με μεθοδικότητα να παραβιάζουν τις δεσμεύσεις τους και τις τρομοκρατικές επιθέσεις τους,σε καταναλωτές ανέτοιμους να αντισταθούν.

Η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, καλεί τις Τράπεζες και τους συνεργάτες αυτών, να σταματήσουν άμεσα τις επιθετικές και σκληρές διεκδικήσεις των απαιτήσεων τους,από τους άνεργους, από τους μικροσυνταξιούχους, από ανθρώπους που βιώνουν την απόλυτη φτώχεια, από ανθρώπους που κάθονται στην ουρά των συσσιτίων ,από τους ανθρώπους που δεν μπορούν στην Ελλάδα του 2012 να θρέψουν τα παιδιά τους, από τους ανθρώπους που ζουν από το επίδομα της Πρόνοιας.. Εμείς ως καταναλωτές δεν σας "εκβιάζουμε", μα ούτε και δεχόμαστε τον "άθλιο" σημερινό σας ρόλο, να μας οδηγείται στα άκρα... Aπευθυνόμενη δε και στους καταναλωτές, που εμπλέκονται σε δάνεια είτε άμεσα ως δανειολήπτες,είτε έμμεσα ως εγγυητές και έχουν αδυναμία ανταπόκρισης ή προβληματίζονται, να προσέλθουν στα Γραφεία της ΄Ενωσης, να τους δώσουμε την κοινοοικονομοτεχνική στήριξη, μέσα από τους έμπειρους συνεργάτες μας.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας
Καταναλωτών Κρήτης

Ιωάννα Μελάκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...