Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012

Τα κρουαζιερόπλοια "τονώνουν" την αγορά

Οικονομική "ανάσα" στην αγορά, κυρίως, του κέντρου της πόλης, αλλά και σε περιοχές των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου αποτέλεσαν οι 3.009 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου 'Navigator of the Seas', που κατέπλευσε χθες, στις 6.30 το πρωί στο λιμάνι της Σούδας.

Πεντακόσια άτομα μεταφέρθηκαν με λεωφορεία σε διάφορες περιοχές του Αποκόρωνα (Γαβαλοχώρι. Βάμος, Κουρνάς), του Ρεθύμνου (πόλη, Αρκάδι), στο Βοτανικό Πάρκο στο Ακρωτήρι, αλλά και σε παραλίες των Αγίων Αποστόλων καθώς υπήρξαν επιβάτες που επιθυμούσαν να εκμεταλλευτούν τον αίθριο καιρό, απολαμβάνοντας το μπάνιο τους στη θάλασσα και όχι στην πισίνα του κρουαζιερόπλοιου.

Royal Caribbean's
Royal Caribbean's "Mariner of the Seas"  (Photo credit: Wikipedia)
Ο κύριος όγκος των επιβατών, περί τους 2.500, μεταφέρθηκαν με λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ και με ταξί στην πόλη των Χανίων, όπου επισκέφθηκαν, στη συντριπτική τους πλειονότητα, τη Δημοτική Αγορά, την παλιά πόλη και το ενετικό λιμάνι.

Ικανοποιημένοι από την κίνηση στη Δημοτική Αγορά εμφανίστηκαν οι περισσότεροι καταστηματάρχες, οι οποίοι σημείωσαν ότι, ανεξαρτήτως του ποσοστού αύξησης του τζίρου, που, σε αρκετές περιπτώσεις, είναι ιδιαίτερα υψηλό, τα κρουαζιερόπλοια αποτελούν 'ενέσεις ρευστότητας' στην τοπική οικονομία, η οποία, ως γνωστόν δοκιμάζεται σκληρά από την εντονότατη οικονομική κρίση.

Οι 3.009 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας "Royal Caribbean" προέρχονταν από 54 χώρες, ενώ το πλήρωμα, 1.221 άτομα συνολικά, προερχόταν από 74 χώρες.

English:
 (Photo credit: Wikipedia)
Σημειώνεται ότι το κρουαζιερόπλοιο "Navigator of the Seas" παρέμεινε στο λιμάνι της Σούδας έως και τις 3 το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, οπότε και αναχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι η επόμενη άφιξη κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας "Royal Caribbean" έχει προγραμματιστεί, τελικά, για την ερχόμενη Τρίτη και όχι για σήμερα, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Πρόκειται για το κρουαζιερόπλοιο "Celebrity Equinox", το οποίο θα μεταφέρει 3.200 επισκέπτες και θα δέσει στο λιμάνι της Σούδας στις 8 το πρωί, ενώ θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα

Τέλος, την Τετάρτη 6 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο ένα ακόμη δρομολόγιο από το κρουαζιερόπλοιο "Mariner of the Seas", το οποίο δεν είχε έρθει την περασμένη Τετάρτη στα Χανιά. Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, με 3.000 επισκέπτες, θα δέσει στο λιμάνι της Σούδας στις 8 το πρωί και θα αναχωρήσει στις 6 το απόγευμα.

cretalive.gr

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...