Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Τριάντα εκατομμύρια ευρώ για την οδική ασφάλεια της Κρήτης

Έργα οδικής ασφάλειας 30 εκατομμυρίων ευρώ στο επαρχιακό δίκτυο της Κρήτης γίνονται πράξη από την Περιφέρεια Κρήτης, ύστερα από ένταξή τους στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη.


Μάλιστα χθες από το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ, 16 εκατομμύρια ευρώ περιλαμβάνονται σε υποέργο βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Κρήτης «αποκατάσταση, αντικατάσταση οδοστρωμάτων, αντιολισθηρός τάπητας, τεχνικά έργα» για το οποίο διενεργήθηκε δημόσιος μειοδοτικός διαγωνισμός στα γραφεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας, όπου προσωρινός μειοδότης αναδείχτηκε η «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗ Α Ε» με ποσοστό έκπτωσης 28%. Επίσης ανακοινώθηκε, ότι, τον ερχόμενο μήνα θα γίνει η δημοπράτηση ενός ακόμα υποέργου που αφορά την σήμανση του οδικού δικτύου με προϋπολογισμό 6,7 εκατομμύρια ευρώ και αμέσως μετά έπεται η δημοπράτηση και των υπολοίπων υποέργων.

Στον χθεσινό μειοδοτικό διαγωνισμό προσήλθαν και κατέθεσαν οικονομικές προσφορές επτά (7) διαγωνιζόμενες εταιρίες, όπως: «ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Τ.Ε», «ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε»., «ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε»., «ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α. Ε»., «ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ», «ΤΟΜΕΣ Α.Τ.Ε». και «ΕΚΤΕΡ Α.Ε.».

Η επιτροπή αποσφράγισε της οικονομικές προσφορές των διαγωνιζομένων και ανακοινώθηκαν τα προσφερόμενα ποσοστά έκπτωσης για κάθε διαγωνιζόμενο.

Όλες οι οικονομικές προσφορές καταχωρήθηκαν, στον παρακάτω πίνακα κατά την σειρά μειοδοσίας (αρχίζοντας από τη μεγαλύτερη έκπτωση):

ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ

Α/Α ΕΡΓΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ (ΕΠΩΝΥΜΙΑ) ΜΕΣΗ ΤΕΚΜΑΡΤΗ ΕΚΠΤΩΣΗ %

1. ΔΟΜΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ Α.Ε. 28,000
2. ΛΑΤΟΜΙΚΗ Α.Τ.Ε. 23,000
3. ΤΟΜΕΣ Α.Τ.Ε. 20,040
4. ΘΕΣΣΑΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Τ.Ε. 19,960
5. ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Α.Τ.Ε. 16,000
6. ΕΚΤΕΡ Α.Ε. 15,960
7. ΕΛΙΚΑ ΑΤΕΕ 11,000

Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο 6ος κατά τη σειρά κατάταξης μειοδότης, ΕΚΤΕΡ Α.Ε., δεν προσκόμισε τον απαιτούμενο αριθμό μηχανοσήμων σύμφωνα με τη διακήρυξη και απορρίφθηκε. Όλες οι υπόλοιπες προσφορές ήταν παραδεκτές και ομαλές.

Αντικείμενο της εργολαβίας αυτής είναι η εκτέλεση των απαιτούμενων εργασιών τεχνικών έργων και ασφαλτοστρώσεων, για τη βελτίωση των συνθηκών ασφαλείας του Επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφέρειας Κρήτης. Με το αναφερόμενο έργο πρόκειται να κατασκευασθούν ασφαλτικά οδοστρώματα επιφάνειας περίπου 950.000,00 τετραγωνικών μέτρων.

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) στο πλαίσιο του ΠΕΠ Κρήτης και Νήσων Αιγαίου 2007-2013, (Κωδικός πράξης ΣΑ:2012ΕΠ00280002) και από Εθνικούς πόρους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...