Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Υποβολή αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης 323 ατόμων κοινωφελούς χαρακτήρα στο Ν. Χανίων

Ξεκινά από την Τετάρτη 27 Ιουνίου η υποβολή των αιτήσεων για το πρόγραμμα απασχόλησης ανέργων κοινωφελούς χαρακτήρα στο νομό Χανίων. Στο πλαίσιο αυτό... πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα συνέντευξη Τύπου στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, από την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση», με την ευκαιρία της δημοσίευσης της ανακοίνωσης για την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 755 ατόμων για την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης «το Πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας έρχεται να αποτελέσει ένα σημαντικό ανάχωμα στην αύξηση της ανεργίας σε τοπικό και εθνικό επίπεδο αλλά και να ενισχύσει τις αποδυναμωμένες υπηρεσίες των ΟΤΑ να αντιμετωπίσουν μια σειρά από προβλήματα σε επίπεδο καθημερινότητας».

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό ότι μέσω αυτού του προγράμματος, θα δοθεί η δυνατότητα τόσο στο Δήμο Χανίων όσο και σε άλλους δήμους της χώρας, να υλοποιήσουν χρήσιμα έργα τοπικού χαρακτήρα σε τομείς όπως η προστασία, ανάδειξη και ανάπλαση του φυσικού περιβάλλοντος, η προστασία και αξιοποίηση του αστικού περιβάλλοντος, η αναβάθμιση και ενίσχυση της λειτουργίας των κοινωνικών υποδομών, η συμπλήρωση και ενίσχυση της λειτουργίας των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, κ.α.», επεσήμανε ακόμη ο Δήμαρχος Χανίων.

Όσον αφορά το Δήμο Χανίων, ο συνολικός αριθμός ατόμων που θα προσληφθούν από την Αστική Εταιρεία που έχει συσταθεί για το σκοπό αυτό - ανέρχεται σε 323 άτομα, όλων των ειδικοτήτων, τα οποία θα απασχοληθούν μέχρι και 5 μήνες, η δε καταβαλλόμενη αμοιβή που θα λαμβάνει ο κάθε απασχολούμενος ανεξαρτήτως ειδικότητας και επαγγελματικής εμπειρίας ανέρχεται στα 625 ευρώ μηνιαίως, με πλήρη κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Η αμοιβή αυτών θα καταβάλλεται από το δικαιούχο φορέα, δηλ. την Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία με την επωνυμία «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση».

«Ο Δήμος Χανίων ως «συμπράττων φορέας» δεν έχει καμία αρμοδιότητα ούτε εμπλέκεται στη διαδικασία επιλογής των ωφελουμένων αλλά ούτε και στην καταβολή της αμοιβής στους απασχολούμενους», διευκρίνισε επιπλέον ο κ. Σκουλάκης ο οποίος καταλήγοντας κατέστησε σαφές «πως οι όλες διαδικασίες θα χαρακτηρίζονται από πλήρη διαφάνεια με δεδομένο ότι η εποπτεία και ο έλεγχος των διαδικασιών επιλογής των συμμετεχόντων θα ασκηθεί από το ΑΣΕΠ, όπως επίσης ο έλεγχος της νομιμότητας των πινάκων κατάταξης που θα καταρτίσει η Σύμπραξη και η εξέταση των τυχόν ενστάσεων που θα υποβληθούν».

Σημειώνεται ότι στην συνέντευξη Τύπου, εκτός από τον Δήμαρχο Χανίων, τοποθετήθηκαν ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας «Σύμπραξη Φορέων Χανίων για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση», Αντώνης Παπαδεράκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Απόστολος Βουλγαράκης καθώς και εκπρόσωποι των άλλων Δήμων του Νομού (Αποκορώνου, Πλατανιά, Σφακίων, Κισάμου, Καντάνου – Σελίνου) και φορέων που συμμετέχουν στο εν λόγω πρόγραμμα.
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...