Κυριακή 24 Ιουνίου 2012

Επί 25 συναπτά έτη κάνουν διακοπές στην Κρήτη!

Την αξία και το σύγχρονο νόημα του Φιλελληνισμού ανέδειξαν οι φιλέλληνες Ολλανδοί επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες μας, στην ιδιαίτερα συγκινητική βράβευση που τους επεφύλαξε ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, ο οποίος τους τίμησε με αναμνηστικό δίπλωμα για την αγάπη που δείχνουν στον τόπο μας με τη συνεχή παρουσία τους τα τελευταία 23 και 25 χρόνια!

Τα δύο ζευγάρια ο Harry και η Conny Calis και ο Piet και η Irma Voskamp επισκέπτονται τον Άγιο Νικόλαο τα τελευταία 25 χρόνια. Ο Piet και η Irma πρωτοηρθαν το 1987. Ο Harry και η Conny γνωρίστηκαν στις διακοπές τους στον Άγιο Νικόλαο, παντρεύτηκαν και το 1991 πέρασαν το γαμήλιο ταξίδι τους στην περιοχή μας και από τότε δεν έχουν λείψει ούτε ένα καλοκαίρι.

Λατρεύουν στην κυριολεξία τον Άγιο Νικόλαο και την Κρήτη, αγαπούν την Ελλάδα και την Ιστορία της και σήμερα έρχονται προσθέσουν και να τονίσουν, με ανάκατα συναισθήματα χαράς και λύπης , τη σημασία που αποκτά η συμπάθειά τους υπέρ της χώρας μας σε μία περίοδο όπου το κύρος της έχει τραυματιστεί στη διεθνή σκηνή.

Στις διακοπές τους «σκηνοθετούν» κάθε φορά μικρά φιλμάκια με πρωταγωνιστές τους θαυμάσιους φίλους που έχουν αποκτήσει στο πέρασμα των χρόνων στον Άγιο Νικόλαο καθώς και με τα υπέροχα κρητικά τοπία. Όταν επιστρέφουν στην Ολλανδία, διοργανώνουν «Ελληνικές βραδιές» και τα προβάλλουν στους ολλανδούς φίλους και γνωστούς τους με τη συνοδεία ελληνικής μουσικής!

Φέτος ήρθαν στο γάμο της αγαπημένης τους φίλης Ρένας Τζανοπούλου η οποία βρέθηκε μαζί τους και εξιστόρησε με πολύ αγάπη και τρυφερότητα τις μικρές όμορφες ιστορίες των ολλανδών φίλων της.

Η Ρένα είπε επίσης ότι υπήρχε ένα ακόμα ζευγάρι Ολλανδών που αγαπούσε πάρα πολύ τον « Άγιο» αλλά δυστυχώς σήμερα δεν βρίσκεται στη ζωή.
Ωστόσο την ημέρα της κηδείας του Ολλανδού φιλέλληνα, υπήρχε βιντεοπροβολέας που έδειχνε εικόνες από τον Άγιο Νικόλαο και ηχούσε ελληνική μουσική, όπως ήταν η τελευταία του επιθυμία!

Ο Δήμαρχος τους ευχαρίστησε δηλώνοντας τα παρακάτω: « Σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αγάπη που δείχνεται στον τόπο μας γιατί με αυτό τον τρόπο μας δείχνετε έμπρακτα ότι είμαστε όλοι μέλη της ίδιας Ευρωπαϊκής Οικογένειας, πράγμα που χρειαζόμαστε αυτές τις πολύ δύσκολες στιγμές, που όπως ξέρετε, περνάει η χώρα μας.

Η πολύχρονη παρουσία σας αποτελεί μεγάλη δύναμη για εμάς και αυτό που ζητάμε ουσιαστικά είναι να μεταφέρετε ότι οποιαδήποτε προβλήματα και αν έχουμε δεν θα επηρεάσουν την φιλοξενία και την αγάπη για τους επισκέπτες μας.

Ο τουρισμός μας δεν στηρίζεται μόνο στο φυσικό τοπίο , στη θάλασσα, στο κλίμα και στην κρητική διατροφή. Τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας και του τόπου μας θεωρούμε ότι είναι η ανθρώπινη συμπεριφορά , η ευγένεια, η φιλοξενία , ο σεβασμός και η αξιοπρέπεια σ τους επισκέπτες μας».

Αναμνηστικά δώρα προσέφερε ο κ. Κουνενάκης, στους Harry και Conny Calis και Piet και Irma Voskamp, τους ευχαρίστησε για την επίσκεψή τους και τους ευχήθηκε να είναι πάντα καλά και να επισκέπτονται κάθε χρόνο τον Άγιο Νικόλαο.
 
 
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...