Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

Kοινωνικό φροντιστήριο για μαθητές που αντιμετωπίζουν προβλήματα από το Δήμο Χανίων

Με σκοπό την μαθησιακή υποστήριξη αδύναμων μαθητών που αντιμετωπίζουν κοινωνικο – οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Χανίων με τη συνεργασία της... Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρεί στη δημιουργία «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Όπως επεσήμανε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπους, σήμερα Τρίτη 22 Μαΐου 2012, ο Δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, «η σοβαρή οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα μας έχει αντίκτυπο σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Η Δημοτική Αρχή των Χανίων, αναγνωρίζοντας τις συνέπειές της, επιχειρεί να μετριάσει την αρνητική επίδρασή της στη ζωή των συμπολιτών μας με κάθε πρόσφορο μέσο».

«Ένα τμήμα του πληθυσμού που πιέζεται κατεξοχήν, είναι τα παιδιά», συνέχισε ο κ. Δήμαρχος, προσθέτοντας ότι «δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις οικογενειών οι οποίες δε μπορούν να προσφέρουν στα παιδιά τους όσα χρειάζονται για την εκπαίδευσή τους».

«Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, η Δημοτική Αρχή απευθύνθηκε στην Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Νομού Χανίων, και της προτείναμε τη δημιουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου», πρόταση η οποία έγινε αποδεκτή», τόνισε ακόμη ο κ. Σκουλάκης, συμπληρώνοντας ότι «έτσι δίνεται η ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα παιδιά άπορων οικογενειών τα οποία θα επιλεγούν με κριτήρια που θέτει η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου».

Από την πλευρά της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, επεσήμανε ότι «εγκαινιάζουμε τη συνεργασία αυτή με την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, δίνοντας έμφαση, αρχικά, στην προετοιμασία των μαθητών οι οποίοι τη νέα σχολική χρονιά θα δώσουν πανελλήνιες εξετάσεις».

Στόχος μας, συνέχισε η κα Χατζηδάκη, είναι «να μπορέσουμε, σε δεύτερη φάση, να υποστηρίξουμε αδύναμους μαθητές και στην εκμάθηση ξένων γλωσσών».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, Ρούλα Βουράκη, σημείωσε ότι «με ηθική ευθύνη και κοινωνική ευαισθησία, η Ένωση στηρίζει αυτήν την πρωτοβουλία του Δήμου Χανίων, με το σκεπτικό ότι «η γνώση είναι καθολικό αγαθό, λαϊκό δικαίωμα και πρέπει να παρέχεται αδιακρίτως σε κάθε άνθρωπο».

Περισσότερες πληροφορίες για τις συμμετοχές και τα δικαιολογητικά που θα χρειαστούν έδωσε η προϊσταμένη της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Χανίων, Ελένη Κτενιαδάκη, σημειώνοντας ότι οι ενδιαφερόμενοι γονείς θα μπορούν να παραλάβουν και να καταθέτουν σχετικές αιτήσεις με τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο Γραφείο Εφαρμογής Προγραμμάτων Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Χανίων (οι αιτήσεις υπάρχουν και σε ηλεκτρονική μορφή στην ιστοσελίδα του δήμου: www.chania.gr και στο email: t-pronoia@chania.gr).

Τηλ. επικοινωνίας: 2821341691, 2821341694 , 2821341692

Σημειώνεται ότι οι αιτήσεις για συμμετοχή να κατατεθούν μέχρι 10 Ιουλίου 2012, για να ενταχθούν στα Τμήματα προετοιμασίας Πανελληνίων Εξετάσεων 2013 και μαθήματα Α΄ και Β΄ τάξεων λυκείου τον Σεπτέμβριο 2012.

Δικαιολογητικά
1. Αίτηση / Υπεύθυνη Δήλωση .
2.Φωτοτυπία Αστ.Ταυτότητας κηδεμόνα
3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
4. Εκκαθαριστικό σημείωμα της Εφορίας
ή Υπεύθυνη Δήλωση ότι δεν υποβάλλεται
φορολογική δήλωση, με θεώρηση της Εφορίας και
αντίγραφο Ε9
5. Φωτοτυπία κάρτας ανεργίας από τον ΟΑΕΔ για κάθε μέλος της οικογένειας που δεν εργάζεται.
6. Γνωμάτευση από δημόσιο φορέα – Νοσοκομείο ή απόκομμα καταβολής επιδομάτων.
7. Έκθεση κοινωνικής έρευνας από Κοινωνική Λειτουργό της Υπηρεσίας 
flashnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...