Δευτέρα 14 Μαΐου 2012

Τις "γουρούνες" βάζει στο στόχαστρο ο δήμαρχος Χερσονήσου


Πριν "φουντώσει" η κίνηση στη Χερσόνησο και τα γνωστά προβλήματα γίνουν  καθημερινότητα, ο δήμαρχος Ζαχαρίας Δοξαστάκης επισκέφθηκε την Εισαγγελέα, Σταυρούλα Στεφανάτου, προκειμένου να την ενημερώσει και να ζητήσει τη συνδρομή της.

Ενόψει της τουριστικής σεζόν ο δήμαρχος Χερσονήσου έθεσε μια σειρά από ζητήματα με στόχο να αποφευχθούν τα προβλήματα που καταγράφονταν τα προηγούμενα χρόνια.

Σε μείζον θέμα για τη δημοτική αρχή αναδεικνύονται οι "γουρούνες" που αποτελούν ... αγαπημένο μεταφορικό μέσο για τους τουρίστες. Ωστόσο πολύ συχνά είναι τα ατυχήματα με τα οχήματα αυτά, στα οποία υπάρχουν συχνά και προβλήματα νομιμότητας.

Το περασμένο καλοκαίρι η δημοτική αρχή σφράγισε 23 καταστήματα εκμίσθωσης των τετράτροχων αυτών οχημάτων, ωστόσο, ήδη τα καταστήματα αυτά αγνοώντας τη "σφράγιση", άνοιξαν και λειτουργούν κανονικά. Το δημοτικό συμβούλιο Χερσονήσου θα συζητήσει αύριο μια κανονιστική διάταξη προκειμένου να μπει ένα φρένο στις νέες αδειοδοτήσεις γραφείων ενοικίασης για "γουρούνες", καθώς η περιοχή είναι ήδη κορεσμένη.

Σε ότι αφορά τις παραβάσεις με τις "γουρούνες", ο κ.Δοξαστάκης ζήτησε το Πταισματοδικείο Ηρακλείου να συνεδριάζει το απόγευμα της ίδιας μέρας της διαπίστωσης της παράβασης, καθώς με δεδομένο ότι τα πρόστιμα επιβάλλονται στους πελάτες και όχι στα γραφεία, οι πελάτες φεύγουν από την περιοχή και έτσι δεν υπάρχει ποτέ η τιμωρία των παραβατών.

Η κ.Στεφανάτου δεσμεύτηκε να συζητήσει το αίτημα αυτό με τους δικαστές, προκειμένου στις περιπτώσεις αυτές να ακολουθείται η αυτόφωρη διαδικασία, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκε να ζητήσει από την αστυνομία την εντατικοποίηση των αστυνομικών μέτρων.

Ο κ.Δοξαστάκης έθεσε, ακόμη, θέμα διασφάλισης του ελάχιστου νομικού πλαισίου για την προστασία των ξένων επισκεπτών, ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών εκδίκασης των υποθέσεων που αφορούν τα σφραγισμένα μαγαζιά, έθεσε το ζήτημα του παρεμπορίου και της άγρας πελατών και ζήτησε κάποια ιδιαίτερη δικαστική αντιμετώπιση για τις ακραίες περιπτώσεις άγρας πελατών, που ως σήμερα εκδικάζονται ως πλημμελήματα.
cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...