Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

Κοινωνικό Παντοπωλείο στα Χανιά

Ελληνικά: Λαχανικά προς πώληση σε ένα παντοπωλ...
Image via Wikipedia
To αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να λειτουργήσει στα Χανιά το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου, που θα συμβάλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην κάλυψη των πρωτογενών αναγκών επιβίωσης οικονομικά αδύνατων πολιτών και των οικογενειών τους.

Το κοινωνικό παντοπωλείο θα στεγασθεί σε χώρο που παραχώρησε η εκκλησία επί της οδού Περίδου στο κέντρο της πόλης.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου και αυτό που απομένει είναι να ρυθμιστούν οι τελικές λεπτομέρειες που αφορούν τη λειτουργία του παντοπωλείο

Η πρωτοβουλία του δήμου έχει βρει και πολλούς συμπαραστάτες. Απλούς πολίτες, φορείς και οργανώσεις. Μάλιστα, το βράδυ της Κυριακής, στη κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Βενιζέλειου Ωδείου Χανίων «ανέβηκε» η κωμωδία του Δημήτρη Ψαθά «Ζητείται Ψεύτης» από τη θεατρική ομάδα των καθηγητών του 1ου ΕΠΑΛ Χανίων «'Αννα Σαράντου», με τα έσοδα της παράστασης να διατίθενται για την αγορά τροφίμων και τη στήριξη του κοινωνικού παντοπωλείου του δήμου.

Ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία, συνεχάρη και ευχαρίστησε τη θεατρική ομάδα των καθηγητών και τη διοίκηση του Βενιζελείου Ωδείου Χανίων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι « η συγκινητική αυτή πράξη προσφοράς επαινείται από όλους μας και μας κινητοποιεί, προκειμένου να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο τις προσπάθειες μας για τη στήριξη των συμπολιτών μας, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες».

Παράλληλα, ευχαρίστησε την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου για την παραχώρηση του χώρου, όπου θα στεγαστεί το κοινωνικό παντοπωλείο, την εταιρεία «Κρητικά Ακίνητα» για τη συνδρομή της, την ομάδα εθελοντικής υποστήριξης του κοινωνικού παντοπωλείου, που ήδη έχει ενεργοποιηθεί, καθώς και όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα.
Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...