Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Επάνδρωση Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφάλισης ΕΥΠΕΑ – ΙΚΑ Ηρακλείου

Παρά το γεγονός ότι η ανασφάλιστη και παράνομη απασχόληση αγγίζει πλέον το εφιαλτικό 30%, οι αρμόδιες υπηρεσίες ελέγχων και ασφάλισης του ΙΚΑ Ηρακλείου (ΕΥΠΕΑ) παραμένουν ανενεργές χωρίς προσωπικό.

Με κοινοβουλευτική του παρέμβαση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Κουτρουμάνη, ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Λευτέρης Αυγενάκης, ζητά την άμεση επάνδρωση της εν λόγω υπηρεσίας, ώστε να συμβάλει αποτελεσματικά στην πάταξη της ανασφάλιστης εργασίας.

Ειδικότερα, σε συνεργασία με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ηρακλείου, ο κ. Αυγενάκης αναφέρει στον αρμόδιο Υπουργό ότι «η κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει αγανάκτηση και τεράστια προβλήματα στα ασφαλιστικά ταμεία και την απασχόληση.»

Σε συνδυασμό με τα προβλήματα υποστελέχωσης που αντιμετωπίζει η επιθεώρηση εργασίας, η εδώ και ένα χρόνο μη επάνδρωση του ΕΥΠΕΑ, εντείνει την ήδη δυσμενή κατάσταση στην αγορά, αφού καταστρατηγούνται βασικά δικαιώματα των εργαζομένων. Για αυτό το λόγο, η αποκατάσταση της λειτουργίας της υπηρεσίας ελέγχων ασφάλισης, κρίνεται επιβεβλημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...