Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2011

Τι μέλλει γενέσθαι με τα ξενοδοχεία «Ξενία» που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της ΕΤΑ;

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αξιοποίησή τους ζητά ο Λευτέρης Αυγενάκης

Να ληφθούν συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την αξιοποίηση των ξενοδοχείων «Ξενία» σε όλη τη χώρα ζητά ο Βουλευτής Ηρακλείου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Λευτέρης Αυγενάκης, από τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Π. Γερουλάνο.

Ειδικότερα, ο Βουλευτής αναφέρει ότι «τα περισσότερα από τα πάλαι ποτέ διάσημα ξενοδοχεία «Ξενία» βρίσκονται εγκαταλελειμμένα και υπό κατάρρευση ,είτε αντιμετωπίζουν ποικίλα νομικά και άλλα προβλήματα». Υπογραμμίζει δε ότι «η σταδιακή απαξίωσή τους τα τελευταία τριάντα χρόνια, οδήγησε τα ξενοδοχεία-σύμβολο της χρυσής εποχής του ελληνικού τουρισμού σε τέτοια παρακμή, που σήμερα να είναι σχεδόν αδύνατη η αξιοποίησή τους» και ότι «μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επιθυμεί με κάθε τρόπο να απαλλαγεί από το οικονομικό βάρος των ακινήτων αυτών, που σήμερα βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης (ΕΤΑ)».

Επιπλέον, επισημαίνει ότι «η αδυναμία διαχείρισης των Ξενία από την ΕΤΑ εδώ και πολλά χρόνια έχει εξαντλήσει ακόμη και την προσφιλή τακτική της άνευ όρων διάθεσής τους, την οποία οι παρελθούσες διοικήσεις ακολουθούσαν», ενώ συμπληρώνει ότι «σήμερα έχουν ακυρωθεί σε διάφορες φάσεις διαγωνισμοί για την αξιοποίηση των Ξενία, τα οποία, ενώ διαφημίζονται επισήμως ως «φιλέτα» και προσφέρονται σε ιδιώτες ως επενδυτικές ευκαιρίες, στην πραγματικότητα είναι σε μεγάλο ποσοστό έτοιμα να καταρρεύσουν». Ως εκ τούτου, θεωρεί ότι «πρέπει να ληφθούν άμεσα πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση των «Ξενία», δεδομένου ότι τα ξενοδοχεία αποτελούν σημαντική δημόσια περιουσία την οποία δεν πρέπει η κυβέρνηση να συνεχίσει να αγνοεί,

Στο πλαίσιο, ο κ. Αυγενάκης ζητά διευκρινήσεις «πόσο κοστίζουν αυτή τη στιγμή για το Ελληνικό Δημόσιο τα ξενοδοχεία Ξενία», καθώς και «σε ποια κατάσταση βρίσκεται το καθένα από αυτά». Επίσης, ερωτά «ποιος είναι ο ακριβής σχεδιασμός της κυβέρνησης για την εκμετάλλευση και την αξιοποίηση των «Ξενία» σε όλη τη χώρα», όπως και «ποιες λύσεις εξετάζει η κυβέρνηση». Τέλος, ερωτά εάν «υπάρχει σχέδιο προστασίας, ανάδειξης και διατήρησής τους, ανάγκη που έχει επισημάνει και η Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων, δεδομένου ότι τα «Ξενία» αποτελούν σήμερα σημείο αναφοράς για τους Έλληνες αλλά και ξένους αρχιτέκτονες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...