Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Οξείδιο του αζώτου στα μπαρ των Μαλίων. Βοηθά στο να φτιάχνεις κεφάλι

Autumn 2005 in Vienna. Berlin's Ellen Allien m...Image via WikipediaΠερισσότερα απο 1.300 φιαλίδια με οξείδιο του αζώτου σε αέρια μορφή, κατασχέθηκαν απο μπάρ της περιοχής των Μαλίων του δήμου Χερσονήσου στο Ηράκλειο, ενώ συνελήφθησαν και πέντε Ηρακλειώτες απο 33 έως 43 ετών κατηγορούμενοι για έκθεση ανθρώπων σε επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Μάλιστα στα συγκεκριμένα μπαρ διαφημιζόταν η πώληση των φιαλιδίων με το οξείδιο του αζώτου στους πελάτες, καθώς η εισπνοή του συγκεκριμένου αέριου συντελεί στο πιό γρήγορο "φτιάξιμο" των πελατών των μπαρ, χωρίς να χρειάζεται να καταναλώσουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.

Ειδικότερα, σήμερα τα ξημερώματα και στην διάρκεια σαρωτικών ελέγχων στα μπαρ των Μαλίων απο τους αστυνομικούς διαπιστώθηκε πως πωλούσαν τα φιαλίδια με το οξείδιο του αζώτου μαζί με πλαστικές σακούλες που περιείχαν χρωματιστές λαστιχένιες φούσκες και μηχανισμούς πλήρωσης.

Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Ηρακλείου, το οξείδιο του αζώτου είναι μια ουσία που έχει αναισθητικές ιδιότητες και προορίζεται για ιατρική χρήση και όχι για άμεση κατανάλωση.

Σε συνδυασμό δε με το αλκοόλ η χρήση του προκαλεί αδυναμία, εκθέτοντας τους πελάτες των μπαρ σε άμεσο κίνδυνο.

Σύμφωνα όμως με "μπαρόβιους" όταν πιείς ένα δύο ποτά και στην συνέχεια εισπνεύσεις οξείδιο του αζώτου τότε "φτιάχνεις εύκολα κεφάλι"

Επιπλέον και σύμφωνα με την ιατρική βιβλιογραφία, το οξείδιο του αζώτου ελέγχει την στυτική λειτουργία, ενώ με άλλη μορφή (όχι αέρια) χρησιμοποιείται και στα συμπληρώματα διατροφής.

Ο λόγος είναι πως βοηθάει στη πληρέστερη μεταφορά θρεπτικών στοιχείων και οξυγόνου προς όλα τα όργανα και κυρίως τους μύες.

'Ομως οι γιατροί τονίζουν ότι ακόμη και ως συμπλήρωμα διατροφής, το οξείδιο του αζώτου πρέπει να λαμβάνεται σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης, καθώς υπερβολικές ποσότητες μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες ή ακόμη και να είναι τοξικές.

Να σημειωθεί πως είναι η πρώτη φορά που αποκαλύπτεται η πώληση της συγκεκριμένης ουσίας σε μπαρ στην Κρήτη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τουλάχιστον έως τώρα, στην υπόλοιπη Κρήτη (εκτός Μαλίων) δεν πωλείται οξείδιο του αζώτου σε μπαρ παρα μόνο σε υπαίθρια rave party.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...