Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Yπό διερεύνηση οι συνθήκες θανάτου της 16χρονης Στέλλας

Ενώπιον του ανακριτή Ρεθύμνου, Αθανάσιου Μαρνέρη βρέθηκαν χθες το πρωί ο 23χρονος και ο 17χρονος, στους οποίους έχει... ασκηθεί δίωξη για βιασμό και θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο για την υπόθεση θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη ανήμερα του Πάσχα.

Ωστόσο, οι δύο νεαροί, αν και είχαν κληθεί από τον ανακριτή, τελικά δεν απολογήθηκαν, καθώς ο ίδιος ο ανακριτής έκρινε πως των δικών τους μαρτυριών θα ήταν προτιμότερο να προηγηθεί η κατάθεση του πατέρα της 16χρονης Στέλλας, κάτι που πρόκειται να γίνει τις επόμενες ημέρες. Έτσι, οι δύο νεαροί και οι δικηγόροι τους αποχώρησαν από το δικαστικό Μέγαρο Ρεθύμνου και περιμένουν κλήση για απολογία την ερχόμενη πιθανότατα εβδομάδα.

Την ίδια στιγμή, ο ανακριτής, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει ήδη κάνει δεκτό το αίτημα της οικογένειας Ακουμιανάκη για τον ορισμό πραγματογνώμονα - ιατροδικαστή, ο οποίος θα αναλάβει να διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η νοσηλεία της 16χρονης Στέλλας στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε τα ξημερώματα του Μεγάλου Σαββάτου με συμπτώματα μέθης και εάν ο τρόπος με τον όποιο αντιμετωπίστηκε το περιστατικό ήταν ο ενδεδειγμένος πριν η κοπέλα υποστεί επιπλοκές - επειδή είχε υποστεί δηλητηρίαση από την κατανάλωση αιθυλικής αλκοόλης - και καταλήξει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπου δυστυχώς κατέληξε 24 ώρες αργότερα από πνευμονικό και εγκεφαλικό οίδημα. Πιθανότατα τις επόμενες ημέρες, ο ανακριτής θα διαβιβάσει στον πραγματογνώμονα, έχοντας εκδώσει την σχετική διάταξη που απαιτείται, για τη δικογραφία της υπόθεσης.

Να θυμίσουμε ότι η οικογένεια Ακουμιανάκη έχει καταθέσει αίτημα, με το οποίο ζητά τη διερεύνηση των συνθηκών νοσηλείας της 16χρονης Στέλλας στο νοσοκομείο, την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου των κινητών τηλεφώνων γιατρών του ιδρύματος τη μοιραία νύχτα, αλλά και το διορισμό ιατροδικαστή εκτός ιατροδικαστικής υπηρεσίας Κρήτης, ώστε να επανεξεταστούν κάποια σημεία και να γίνουν νέες τοξικολογικές εξετάσεις.

Καταθέσεις από τους ιατροδικαστές

Μέχρι στιγμής, στον ανακριτή έχουν καταθέσει οι δύο ιατροδικαστές, κ.κ. Αντώνης Παπαδομανωλάκης και Σταμάτης Μπελιβάνης, οι οποίοι άλλωστε είναι αυτοί που υπογράφουν την ιατροδικαστική έκθεση μετά τη νεκροψία – νεκροτομή, που είχαν κάνει στην άτυχη Στέλλα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο κ. Μπελιβάνης κλήθηκε και σε συμπληρωματική κατάθεση, ενώ στα όσα είπε φέρεται να ανέφερε ότι υπήρξε «καθυστέρηση κινητοποίησης» από τους γιατρούς, παρά το γεγονός ότι η 16χρονη είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και πως «όταν ξεκίνησε η χορήγηση φαρμακευτικών αντιδότων, ήταν πλέον αργά».

Φυσικά, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι καταθέσεις των γιατρών και των εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου, οι οποίοι αντιμετώπισαν το περιστατικό της Στέλλας Ακουμιανάκη, τους οποίους εκτιμάται ότι ο ανακριτής θα καλέσει το επόμενο διάστημα.
http://www.flashnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το blog περιμένει τα νεα και τα σχόλια σας μέσα από το Facebook, το Twitter, και το e-mail μας!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...